Babası kaderini değiştirdi

Babası kaderini değiştirdi

Badminton Milli Takımı sporcularından Bengisu Erçetin, babasının yönlendirmesiyle başladığı branşta 15 ve 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda Zehra Erdem ile çift kızlarda şampiyonluğa ulaştı- Milli badmintoncu Bengisu:"Babam zorlamadı, ben badmintonu iste

ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Kayak sporuyla uğraşırken, babasının yönlendirmesiyle badmintonla tanışan milli sporcu Bengisu Erçetin, aldığı karardan memnun olduğunu ve hedeflerine ulaşmaya başladığını ifade etti.

Bengisu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının badminton antrenörü olduktan kardeşiyle kendilerini badmintonun içinde bulduklarını anlatarak, "Babam zorlamadı, ben badmintonu istedim. Kararımdan memnunum." dedi.

Badmintona 6 yaşında başladığını ve 10 yıldır bu sporu yaptığını vurgulayan milli sporcu, "Babam badminton sporuyla tanıştı ve antrenörlüğünü yapmaya başladı. Beni de başlattı. Kayak yapıyordum. Ancak kayağı sadece kış aylarında yapabiliyordum ama bu sporu 12 ay yapabiliyoruz. Tüm yıla yayıldığı için badmintonu tercih ettim. Sakatlık riski de kayakta daha fazlaydı." değerlendirmesini yaptı.

Partneri Zehra Erdem ile 2017 yılında Rusya'da düzenlenen 17 Yaş Altı Avrupa Badminton Şampiyonası'nda, şampiyonluğa ulaştıklarını anlatan Bengisu, "Babam, hem antrenörlük, hem de babalık yapıyor. İstediklerimi rahatlıkla söyleyebiliyorum. Yeri geliyor yardımcı oluyor, yeri geliyor kızıyor. Dediğini yapmadığım zaman tabii ki kızıyor. Küsmüyoruz. Baba-kız ilişkisi yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

Badmintona başladıktan sonra zamanla bazı şeylerin geleceğini bildiğini aktaran Bengisu, "Başladığımda bir hedefim yoktu. Zehra ile 17 yaş altında Avrupa Şampiyonluğu'nu kazandık. Şampiyonaya giderken böyle bir neticeyi bekliyorduk. Çünkü 2016 yılındaki 15 yaş altında da çift kızlarda birinci olduk. Bunu devam ettirmek istedik." ifadelerini kullandı.


- Bir ilki başarmak istiyor


Milli badmintoncu, çift kızlarda 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılarak bir ilki gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Haftada 6-7 saatini badminton antrenmanlarına ayırdığını ifade eden Bengisu, şöyle konuştu:

"2020 Tokyo Olimpiyatları'nda olmak istiyorum. Çünkü bu bir ilk olacak. Eğer gidersek çift kadınlar kategorisinde ilk kez katılmış olacağız. İlk başta hedefimiz tabii ki katılmak, sonrasında ise turları geçmek. Gelecek yıllarda da inşallah madalya."

Futbolcular kadar para kazanamadıklarını dile getiren milli sporcu, "Badminton sporu futbol gibi değil. Futbolcular milyonlar kazanıyor ama biz bu kadar kazanamıyoruz. İş bulmanın kolaylaşacağını bildiğim için bu sporu seçtim. Türk sporcuların olimpiyatlarda badminton branşında teklerde ve çiftlerde madalya alacağına inanıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.


- Baba Erçetin, kızlarının yanında olmaktan mutlu


Badminton Milli Takımı Antrenörü Uğur Erçetin de kızı gibi kendisinin de başka bir branştan badmintona dönüş yaptığını belirterek, "Bir baba olarak onların yanında olmam ve onların gözümün önünde olması benim için önemli." dedi.

Kendisinin hentbol antrenörlüğü yaptığını sonrasında ise badmintonla buluştuğunu anlatan Erçetin, "Kızım Bengisu'yu da badmintona başlattım. İki kızım da badmintonda ve milli takım sporcusu. Ben bu işe devam ettiğim sürece çocuklarım da devam edecek." değerlendirmesini yaptı.

Bazı hedefler koyduğunu ve bunlara sırasıyla ulaşmaya başladıklarını vurgulayan Erçetin, "İlk önce Türkiye, daha sonra Balkan ve sonrasında da Avrupa Şampiyonluğu hedefimiz vardı. Planlarımız ölçüsünde de şampiyonluklara ulaşmaya başladık." ifadelerini kullandı.


- Zehra: "Öncelikle hedefim olimpiyata katılmak"


Bengisu Erçetin'in 2016 ve 2017 yıllarındaki şampiyonalarda partneri olan Zehra Erdem, mahallede arkadaşlarının oynadığı badmintonu gördüğünü ve çok hoşuna gittiğini belirterek, "Onlara çok özendim. Ben de onlar gibi oynamak istedim." dedi.

Badmintonun tribünden çok güzel gözüktüğünü ve kendisini de içine çektiğini anlatan Zehra, şöyle konuştu:

"16 yaşındayım. Hedeflerimin ilki diğer yaş grubuna yetişmekti. Sonrasında Türkiye ve Balkan Şampiyonluğu'nu hedefledim. Onlar da oldu. Sonrasında Rusya'daki ilk Avrupa Şampiyonası'na gittim. Orada hedefim çift kızlarda ilk 3'e girmekti. Ama nasip oldu ve şampiyonluğu kazandık. 2017 yılında da 17 yaş altında şampiyon olduk."

Bu sene düzenlenen 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'na, şampiyonluğu hedefleyerek gittiklerini ifade eden Zehra, şunları kaydetti:

"2020 Tokyo Olimpiyatları için bayağı bir puan turnuvası olacak. Puan turnuvalarında da derece yapıyoruz. Puanları biriktirip, gitmek istiyorum. Öncelikle hedefim olimpiyata katılmak. 2020'ye nasip olur katılırsak, hedef tabii ki madalya da olacak. 2020 olmazsa da 2024'teki olimpiyatlardan madalyaya döneriz inşallah."







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :