Babaoğlu: Hainleri temizleyeceğiz

Babaoğlu: Hainleri temizleyeceğiz

Mehmet Babaoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Partisinin il başkanlığı binasında her hafta olağan olarak düzenlenen basın toplantısında ülke ve Konya gündemini değerlendirdi.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin il başkanlığı binasında her hafta olağan olarak düzenlenen basın toplantısında ülke ve Konya gündemini değerlendiren AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu'na yönetim kurulu üyeleri Mustafa Kemal Avcıoğlu ve Mustafa Sağbili de eşlik etti. Geçtiğimiz Cuma günü Konya’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tarihi bir ev sahipliği yaparak, en iyi şekilde ağırladığını dile getiren milletvekili Babaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’da yaptığı konuşmalarında çok önemli mesajlar verdiğini anımsatarak, Cumhurbaşkanının 15 Temmuz’daki FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında ‘Ben, Cumhurbaşkanımı size teslim etmem’ diyerek darbeyi engelleyen millete bir kez daha teşekkür ettiğini ve 15 Temmuz sonrasında FETÖ ile mücadeleyi anlattığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya’da söylediği 'FETÖ üyelerine gelin diyeceğiz, gelmezlerse gereğini yapacağız, yani vatandaşlıktan çıkaracağız' açıklamasının oldukça önemli olduğunu kaydeden Babaoğlu, “AK Parti olarak FETÖ ile mücadeleye büyük bir hassasiyetle yaklaşıyoruz. Mağduriyetlerin olmaması için de titiz bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah bu süreci kararlılıkla devam ettirip, hainleri temizleyeceğiz” dedi.

 

Başkanlık Sistemi

26. dönemin 2. yasama yılının başlamasıyla birlikte güncel siyasi atmosferde gündeme yeniden gelen önemli bir konunun da Başkanlık Sistemi olduğunu dile getiren Babaoğlu, "Hali hazırda devam eden yönetim sistemimiz çağın gereği olarak güncellenmesi ve ülkemizin daha hızlı bir şekilde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için revize edilmesi gereken bir sistem. Sistemin önünü açmadığımız vakit kısır bir döngüde tartışmalarla zaman kaybına neden oluyoruz. Zaman kaybını ortadan kaldırmak ve daha dinamik bir şekilde ülkemizin ilerleyişinin önünü açmak için Başkanlık Sistemi ve 82 anayasasının izlerini sileceğimiz mini anayasa paketini Meclis gündemine taşıyacağız. Sayın Başbakanımız dile getirdiler mesele bunun meclise gelmesi ve akabinde referanduma giderek doğrudan Milletimize sorulması. Sonuçta bizler Milletimizin temsilcileriyiz, nihai kararı verecek olan Milletimiz. Nasıl bir sonuç takdir ederlerse biz buna uyacağız" diye konuştu.

Babaoğlu, 15 Temmuz sonrasında FETÖ’nün ağır bir darbe almasıyla arka planda işbirlikçisi olup aynı amaca hizmet eden PKK, DAEŞ, YPG gibi terör örgütlerinin Türkiye’ye karşı yoğun bir saldırı içerisinde olduğunun altını çizerek, “Askerlerimiz, polislerimiz, korucularımız ve sivil vatandaşlarımız şehit oluyor. Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Şunun altını özellikle çizmek istiyorum; biz verdiğimiz her şehidin acısını yüreğimizde hissettiğimizden dolayı bugün sınır ötesinde askerlerimiz var. Allah’ın izniyle sınır güvenliğimizi tamamen sağlayarak İslam aleminin en büyük ümidi olan Türkiye’mizin başından terör belasını def edeceğiz” diye konuştu.