Babanın hafızası oğlunun hayatını kurtardı

Babanın hafızası oğlunun hayatını kurtardı

Baba Lethbridge, geçirdiği kazanın ardından 30 saat boyunca arabada sıkışan oğlunu helikopter kiralayarak buldu

ANKARA (AA) - Avustralya'da bir baba, haber alamadığı oğlunu geçmişte arkadaşının başına gelen kazayı anımsayarak buldu.

BBC'nin haberine göre, arkadaşına gitmek üzere yola çıkan ancak gideceği yere varmayan oğlunun hayatından endişe eden Tony Lethbridge, durumu polise bildirdi.

Lethbridge, yerel televizyon ağı "Channel Seven"a, yaklaşık 5 yıl önce bir arkadaşının başına gelen kazayı anımsadığını ve oğlunu aramak için helikopter kiralamaya karar verdiğini söyledi.

Baba Lethbridge, "Maalesef o arkadaşım öldü çünkü kimse beş gün boyunca kendisine ulaşamadı. Aynı şeyin oğlum Samuel'in başına gelmesine izin veremezdim." dedi.

Lethbridge, "Samuel, bir anda ortadan kaybolacak biri değil. O yüzden tehlikede olduğunu hissettim. Zaman kaybetmeden bir helikopter kiraladık ve 10 dakikada onu bulduk." diye konuştu.

Aile, oğullarının kaza yapan arabasını Yeni Güney Galler eyaletinin Crangan Koyu'nda yola 20 metre mesafede buldu.

Kurtarma ekipleri, 30 saat boyunca arabada sıkışan 17 yaşındaki Samuel Lethbridge'i, bir saatten uzun süren çabalar sonucu kurtardı.

Yetkililer, hastaneye kaldırılan ve vücudunda kırıklar olan gencin durumunun ciddi olduğunu ancak hayatta kalmasının büyük şans olduğunu ifade etti.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :