"Babamın İşaretleri" resim sergisi

"Babamın İşaretleri" resim sergisi

Ressam Gücük:- "Babamın vefatından bu yana yaşadıklarımı, hissettiklerimi resme dönüştürdüm. Onu bir kelebek olarak sembolize ettim, çünkü ömrün kısa olduğunu yakinen gördüm"

İSTANBUL (AA) - Ressam Begüm Gücük'ün eserlerinin sergilendiği "Babamın İşaretleri" isimli resim sergisi açıldı.

Aynı zamanda Doğuş Üniversitesi'nde akademisyen olan ressam Gücük, 2016 yılında hayatını kaybeden babası Büyükelçi Mehmet Tuğrul Gücük anısına çizdiği resimleri, "Babamın İşaretleri" ismiyle Doğuş Üniversitesi Fuaye Alanı'nda sergiledi.

Serginin açılışında AA muhabirine konuşan Gücük, "Bu sergide karışık teknikler kullandım. Minimal çalışmam olan bu resimleri ipek baskı olarak çıkarttım. Babamın vefatından bu yana yaşadıklarımı, hissettiklerimi resme dönüştürdüm. Onu bir kelebek olarak sembolize ettim çünkü ömrün kısa olduğunu yakinen gördüm." dedi.

Bu serginin 3'üncü kişisel sergisi olduğunu ifade eden Gücük, resimlerinde bir kronoloji olarak ölümün yaşanmasından dostlarının desteğine kadar yaşadığı farklı duyguları sıraladığını belirtti.

"Babamın İşaretleri" isimli resim sergisi bir hafta boyunca sanatseverler tarafından Doğuş Üniversitesi Fuaye Alanı'nda görülebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :