Babalarından geriye "tek kare fotoğrafı" kaldı

Babalarından geriye "tek kare fotoğrafı" kaldı

Suriyeli Riham Hammudi, ülkesindeki iç savaşta 5 ay önce hayatını kaybeden eşinden kalan tek kare fotoğrafı iki çocuğuna göstererek, hatıralarını yaşatmaya çalışıyor- Anne Hammudi: - "Çocuklarım, eşimin fotoğrafıyla avunuyor. Babalarının fotoğraflarına ba

HATAY (AA) - SALİM TAŞ - Suriye'deki iç savaşta yaklaşık 5 ay önce eşini kaybeden Riham Hammudi, çocuklarını, babalarından kalan tek kare fotoğrafla avutmaya çalışıyor.

Ülkelerindeki savaşın yetim bıraktığı binlerce çocuktan yalnızca ikisi olan 3 yaşındaki Muhammed ve 1,5 yaşındaki Musa, anneleri Riham Hammudi (25) ile sığındıkları Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşıyor.

Burada kiraladığı evde oturan anne Hammudi, çocuklarını, yaklaşık 5 ay önce yaşamını yitiren eşinden kalan tek kare fotoğrafla avutuyor. Çocuklar, ellerine alıp öptükleri fotoğrafla babalarına hasretlerini gidermeye çalışıyor.

Anne Hammudi, AA muhabirine, Halep'te polis memuru olan eşinin ülkesindeki savaş için işini bırakarak Özgür Suriye Ordusuna katıldığını söyledi.

Eşinin çocuklarına daha güzel ve yaşanılabilir bir ülke bırakmak istediğini dile getiren Hammudi, kocasının, arzusunu gerçekleştiremeden, Cebel Ekrad'da rejim güçleriyle girdiği çatışmada keskin nişancının kurşunuyla hayatını kaybettiğini anlattı.

Ülkesindeki savaş nedeniyle çok acılar yaşadıklarını belirten Hammudi, şöyle devam etti:

"Çatışmalar nedeniyle sürekli bulunduğumuz yerleri terk etmek zorunda kalıyorduk. Bir yıl önce de Türkiye'ye geldik. Eşim zaman zaman Türkiye'ye gelip bizi gördükten sonra dönüyordu. Eşimin cenazesi Suriye'de defnedildi. Ama maalesef son görev olarak eşimin yanında olamadım. Defnedilirken onu göremedim. Çocuklarım Muhammed ve Musa ile çok zor şartlar altında yaşıyoruz. Oturduğumuz ev kira, çocuklarımın süt ve bez ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorum. Evde yer yatağından başka bir şeyimiz yok. Eşimin silah arkadaşları her ay bize aralarında topladıkları parayı gönderiyor. Ayrıca Hatay'daki hayırseverlerinin ara sıra yaptığı yardımlarla ayakta durmaya çalışıyoruz."

- "Çocuklarım, eşimin fotoğrafıyla avunuyor"

Hammudi, eşini kaybetmesinden sonra çocuklarının sürekli babalarını sorduğunu ancak onlara cevap veremediğini söyledi.

Çocuklarının eşinden geriye kalan tek kare fotoğrafı ellerinden düşürmediğini anlatan Hammudi, "Çocuklarım, eşimin fotoğrafıyla avunuyor. Babalarının fotoğraflarına bakarak onunla konuşuyor, öpüyor ve ağlıyorlar. Çocuklarım bana 'Babamız nerede?' diye soruyor. Ne cevap vereceğimi bilemiyorum." diye konuştu.

Kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini ifade eden Hammudi, savaşın bir an önce bitmesinin ve ülkelerine dönmenin hayalini kurduklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :