Babacan ATO'yu ziyaret etti

Babacan ATO'yu ziyaret etti

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan, Ankara Ticaret Odasını (ATO) ziyaret etti.ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre,...

 Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan, Ankara Ticaret Odasını (ATO) ziyaret etti.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, seçim çalışmaları kapsamında ATO'yu ziyaret eden Babacan, tek başına iktidar olmaları durumunda uygulayacakları ekonomi politikalarını anlattı. Seçim beyannamesini, hükümet programını ciddiyetle hazırladıklarının altını çizen Babacan, “Seçimlerde arzumuz, AK Parti’nin yeniden Meclis’te çoğunluğu sağlaması ve Türkiye’nin tek parti ile yönetilmesidir” ifadesini kullandı.

Babacan, seçimden sonra uygulanacak ekonomi politikalarının çok önemli olduğuna işaret ederek, “İkinci nesil ekonomi reformlarının zamanı geldi. 25 dönüşüm programı olarak bunları açıkladık. G-20 ülkelerinin hiçbirinde bu kadar detaylı bir hazırlık yok” değerlendirmesinde bulundu. İkinci nesil ekonomi reformları çerçevesinde bin 248 eylem belirlediklerini hatırlatan Babacan, bunları 2018 sonuna kadar tamamlayarak Türkiye’yi “üst orta gelirli ülke” seviyesinden “yüksek gelirli ülke” seviyesine taşıyacaklarını belirtti.

ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür de Babacan’ın örnek bir siyasetçi ve Türkiye’nin 2008 krizinden yıpranmadan geçmesinin mimarı olduğunu belirterek, “Türk siyasetinde sizin gibi bu derece saygı gören, 13 yılda en ufak bir şaibeye maruz kalmadan siyasetini devam ettiren siyasetçi pek azdır” ifadesini kullandı. Babacan’ın Türkiye’nin ekonomik sıçramasındaki rolünü takdirle izlediklerine işaret eden Gürgür, siyasete devam etme kararını da sevinçle karşıladıklarını kaydetti.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ise Babacan’ın aday olmasına sevindiklerini belirterek, 13 yıl boyunca verdiği hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür etti.

Bezci, Ankara’nın sağlık hizmetleri, kongre ve fuar merkezleriyle bir "turizm şehri" haline gelerek markalaşması için çalışmalar yürüttüklerine işaret ederek, yapımı süren şehir hastanelerinin tamamlanmasının ardından Ankara’nın Ortadoğu ve Balkanlar’ın en önemli sağlık turizmi merkezi haline geleceğini vurguladı. Bezci, kentin sahip olduğu jeotermal kaynakların sağlık turizminde kullanılması için yatırım teşvikleri ve tanıtıma ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, Akyurt’ta temeli atılan kongre ve fuar merkezinin raylı sistemle şehir merkezine ve havaalanına bağlanması gerektiğini ifade etti.

Salih Bezci, vize sorunlarına da değinerek, ATO meclis üyeleriyle vergi rekortmeni iş adamlarına yeşil pasaport verilmesini istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı