Babaannesinin iliğiyle şifa bulacak Azra bebek için geri sayım

Babaannesinin iliğiyle şifa bulacak Azra bebek için geri sayım

Antalya'da genetik HLH hastası torunu 1 yaşındaki Azra Sultan Şanlı'nın tedavisi için kök hücre bağışı yapacak babaanne, işleme alınmak üzere hastaneye yattı - Baba Hakan Şanlı:- "Annem için de Azra için de inşallah hayırlı olur"

ANTALYA (AA) - Antalya'da vücudun bağışıklık sistemini bozan hemofagositik lenfohistiositoz hastalığıyla (HLH) mücadele eden ve babaannesinden nakledilecek ilikle sağlığına kavuşacak 1 yaşındaki Azra Sultan Şanlı için geri sayım başladı. Babaanne Sultan Şanlı, kök hücre toplanması için hastaneye yattı. 

Azra bebeğin tedavi gördüğü özel hastaneye baba Hakan Şanlı ile gelen babaanne Sultan Şanlı, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Babaanne Şanlı, kendisinden yaklaşık 2 ay önce Malatya'da alınan kan örnekleri üzerinde yapılan inceleme sonucu dokularının torununa uyduğunun belirlendiğini anımsatarak "Amacımız çocuğumuzun kurtulması, inşallah kurtulur" diye konuştu.

Şanlı, Azra'nın ilk torunu olduğunu, bir de kızından 7 aylık bir torunu bulunduğunu kaydetti.

Baba Hakan Şanlı da annesinin dokularının Azra'ya uymasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, işlemin hayırla sonuçlanması temennisinde bulundu.

Şanlı, "Annem için de Azra için de inşallah hayırlı olur" dedi.

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından oluşturulan Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezine (TÜRKÖK) destek olunması çağrısı yapan Şanlı, TÜRKKÖK'de 100 bine yakın donörün kayıtlı olduğunu, bunun 500 bine ulaşmasını istediklerini vurguladı. Şanlı, "Ülkemizde şu anda 500'e yakın çocuk hasta nakil bekliyor. TÜRKKÖK, bunlara umut olmaya başladı. Duyduğumuz kadarıyla şu ana kadar 200'e yakın eşleşme olmuş" dedi.

Açıklamanın ardından Sultan Şanlı ile Hakan Şanlı el ele ameliyatın yapılacağı hastaneye girdi. 

Yapılacak işlemle Sultan Şanlı'nın kanından toplanacak kök hücre torunu Azra'ya nakledilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı