Baba sözü dinledi madalyaya doymuyor

Baba sözü dinledi madalyaya doymuyor

- Şanlıurfa'da taşeron işçi olan babasının sözünü dinleyerek tekvandoya başlayan 12 yaşındaki Yunus Emre Attar, elde ettiği derecelerle başarıdan başarıya koşuyor- Milli sporcu Yunus Emre Attar: "Avrupa ve dünya dereceleri çıkarmayı hedefliyorum. Tekvando


ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - Şanlıurfa'da babasının tavsiyesiyle başladığı tekvandoda milli olmayı başaran 12 yaşındaki Yunus Emre Attar, katıldığı müsabakalardan madalyalarla dönüyor.

Taşeron işçi olan Mehmet Emin Attar'ın küçük oğlu Yunus, 5 yıl önce okulun futbol takımı seçmelerinde elenince büyük üzüntü yaşadı. Çocuğunun farklı branşlardaki yeteneğini araştıran baba, oğlunu aile büyüklerinin de maddi desteğiyle tekvandoya yazdırdı.

Antrenmanlarını aksatmayan ve kısa sürede yeteneğini ortaya koyan Yunus Emre ile antrenörü Mehmet Bayramoğlu yakından ilgileniyor.

Erkeklerde 45 kiloda yarışan ve 5 kez il, 3 kez de bölge birincisi olan Attar, Milli Eğitim Bakanlığının Batı ve Doğu'daki okullar arasında düzenlediği organizasyonda Doğu şampiyonu oldu.

Küçük yaşına rağmen adından söz ettiren Attar, son olarak Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da Dünya Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen ve olimpiyatlar için puan veren "WTE Open 2. Multi Europen Tekvando Şampiyonası"nda 6'ncılık elde etti.

Attar, katılacağı uluslararası müsabakalardan birincilik kürsüsünde İstiklal Marşı'nı okuyarak, Türk bayrağını dalgalandırmanın hayalini kuruyor.


- "Derecelerim azmimi artırıyor"


Milli sporcu Yunus Emre Attar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvandoyla ilgilendikçe mutlu olduğunu söyledi.

Kardeşlerini de tekvandoya yönlendirmeye çalıştığını anlatan Attar, evde idman yapmak zorunda kalınca 3 kardeşiyle sırasıyla antrenman yaptığını ifade etti.

Hayalinin Türk bayrağını olimpiyatlarda göndere çektirmek olduğunu vurgulayan Attar, "Çok sayıda derecelerim var. En son Dünya Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen Antalya'da 6. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nda 5. oldum. Türkiye yedinciliği ve il birinciliklerim var. Geçmiş geride kaldı ben devamını getirmeye çalışıyorum. Avrupa ve dünya dereceleri çıkarmayı hedefliyorum. Tekvando ile kendimi çok iyi hissediyorum. Elde ettiğim her derece azmimi artırıyor." diye konuştu.

Attar, babasının bu seviyeye gelmesinde en büyük aktörlerin başında geldiğini dile getirerek, bir dönem pes etme noktasına geldiğini, müsabakalarda babasının "Kardeşlerin ve annen için pes etmeyeceksin" sözüyle tekrar maçlara sarıldığını kaydetti.

Attar, kendisinin de katıldığı Antalya'da 6. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nda altın madalya kazandığı müsabakada kürsüde gösterdiği bayrak hassasiyetiyle takdir toplayan milli tekvandocu Selen Gündüz ile gurur duyduğunu belirtti.

Türklerin milli hassasiyetinin yüksek olduğunu vurgulayan Attar, "Başka bayrakları Türk'ün bayrağının önüne çekmek o kadar da kolay değil. Biz toplum olarak herkese saygılıyız herkesin de bize saygı göstermesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.


- Mehmet Bayramoğlu: "Sarsılmıyor, yere sağlam basıyor"


Yunus Emre Attar'ın antrenörü Mehmet Bayramoğlu ise 22 yıldır tekvandoyla uğraştığını belirterek, Yunus Emre Attar'ın küçük yaşına rağmen elde ettiği derecelerin gelecek için ümit verdiğini söyledi.

Maddi durumu iyi olmayan ailenin çocukları için önemli fedakarlıklarda bulunduğuna şahit olduğunu anlatan Bayramoğlu, "Yunus, kombine tekniklerde sarsılmıyor, dövüşürken yere sağlam basıyor, diri kalıyor. Çok cesaretli hiç korkmuyor. Yaşına göre gerçekten çok olgun bir performans sergiliyor. Milli takıma girdik umarım bundan sonra da milli takımda kalıcı olarak kariyerine devam eder." değerlendirmesinde bulundu.


- Mehmet Emin Attar: "Kardeşleri de onun izinde gider"


Baba Mehmet Emin Attar ise maddi olarak durumlarının çok iyi olmadığını söyledi.

Ailecek çocuklarının başarısı için bazen çoğu şeyden feragat ettiklerini anlatan Attar, "Çocuğumuz sevindikçe bizde mutlu oluyoruz, maçlara gidiyoruz o heyecanı birlikte yaşıyoruz. 4 çocuğum var hepsi de tekvandoya gidiyor. İnşallah kardeşleri de onun izinde gider." ifadelerini kullandı.

Anne Güllü Attar da oğlunun başarılarını hayattaki en büyük şansı olarak değerlendirdiğini kaydetti.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :