Baba adaylarına "bez bağlama" dersi

Baba adaylarına "bez bağlama" dersi

Antalya'da özel bir hastanede Sağlık Bakanlığının da desteğiyle açılan "gebe okulunda" anne adayları ile eşlerine bebek bakımının püf noktaları öğretiliyor- Uygulamalı olarak bez bağlayan, gaz alan anne ve baba adaylarına emzirme teknikleri, gebelik sonra

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da özel bir hastanede Sağlık Bakanlığının desteğiyle açılan "gebe okuluna" katılan anne ve baba adayları, oyuncak bebekler ile uygulamalı olarak bez bağlama, gaz alma ve bebeğin üstünü değiştirme gibi yeni doğan bebek bakımını öğreniyor.

Sağlık Bakanlığının desteğiyle sosyal sorumluluk projesi kapsamında açılan okula gelen anne ve baba adaylarına 1 ay süreyle çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, kadın hastalıkları uzmanı, psikiyatrist, doğum koçu, diyetisyen ve dermatologlar tarafından eğitimler veriliyor.

Eğitimlerde anne ve baba adaylarına kilo takibi, hamilelik süresince cilt sağlığı ve çatlaklıklar, bez bağlama, gaz alma, emzirme teknikleri, kıyafet değişimi gibi yeni doğan bebek bakımı eğitimleri veriliyor. Katılımcılar, verilen eğitimlerle psikolojik olarak da anne ve babalığa hazırlanıyor.

Ellerine aldıkları oyuncak bebekler ile uygulamalı eğitimler yapan anne ve baba adayları renkli görüntüler oluşturuyor.

Anne ve baba adaylarına uygulamalı eğitim veren hastanenin doğum koçu Gülçin Çınaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okula 30 hafta ve üstü hamile kadınların ücretsiz olarak katılabildiğini söyledi.

Hamilelik ve sonrasında anneler kadar babalara da büyük görevler düştüğünü anlatan Çınaroğlu, "Anneler ve babalar oldukça heyecanlı bir şekilde bize geliyorlar. Onları önce uzman psikologlarımız eşliğinde anne ve babalığa hazırlıyoruz, ardından da uygulamalı eğitimler veriyoruz. Özellikle babalar bez bağlama ve gaz alma konularında burada kendilerini oldukça geliştiriyorlar." dedi.

- Normal doğum arttı

Gebe okulunda egzersizler yaptırarak anneleri doğuma hazırladıklarını anlatan Çınaroğlu, "Burada verdiğimiz eğitimlerde anne ve baba adaylarına sezaryen yönteminden daha çok normal doğuma yönlendiriyoruz. Egzersizlerle de normal doğuma anneyi hazırlıyoruz. Bu okul açıldıktan sonra kursa katılan bir çok anne adayı normal doğumu tercih etti." diye konuştu.

Kursa katılanlardan Yasin Belenkuyu, ilk bebeklerine kavuşmayı sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Okula gelmeden önce babalıkla ilgili korkularının bulunduğuna değinen Belenkuyu, "Baba olarak bez bağlamasını, gaz almasını, kıyafet giydirilmesini öğrendim. Eşime daha fazla destek olacağıma inanıyorum. Bu okul ile kendimizi anne ve baba olmaya daha hazır hissettik. Umarım kızımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza alır ve burada öğrendiğimiz bilgileri güzel bir şekilde uygularız." ifadelerini kullandı.

31 haftalık hamile Semra Belenkuyu ise okula başlamadan önce ilk çocuğu olduğu için "Bebeğimize yetebilecek miyiz? Baş edebilecek miyiz?" gibi bir takım endişe ve korkularının olduğunu kaydetti.

Gebe okulunda aldıkları bilgilerle kendilerine olan güvenlerinin arttığını anlatan Belenkuyu, "Daha bilinçli bir aile olacağımıza inandık. Anne olmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Kızımı doğru ve bilinçli bir şekilde yetiştireceğime inanıyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :