Aziz Yıldırım'dan "Devam" Kararı

Aziz Yıldırım'dan "Devam" Kararı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım:- "Beni tehdit ediyorlar, 'rızan olmazsa seni vururuz, vurdururuz' diyorlar"- "Mahkeme olumlu yönde karar vermezse ben zaten Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden istifa ederim, böyle bir lekeyi taşımam"- " Tek derdim var F

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Kulübü'nün hafta sonu yapılacak seçimli olağan genel kurulunda yeniden aday olduğunu açıklayan sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, istifaya davet edildiği gazete ilanında tehdide maruz kaldığını belirterek, "(Rızan olmazsa, bırakmazsan, seni vururuz, vurdururuz) diyorlar. Benim anladığım o" dedi. 

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 1907 tribün salonunda basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, bu ilan nedeniyle yeniden aday olmaya karar verdiğini söyledi.

Görev yaptığı 17 sene boyunca kimseden korkmadığını kaydeden Yıldırım, "Bu kulübe hiç kimseyi korku içinde sokmadım. Hiçbir şekilde başkanlık yaptığım dönemde siyasetin içinde olmadım. Fenerbahçe kimliğini siyasetin üstünde tuttum. Hepimizin üst kimliği Fenerbahçe'dir. İçimizde her partiden düşünceden insanlar vardı. Hiçbir zaman bu akımlar doğrultusunda kulübü yönetmedik. Hep kulübün kurucusu Atatürk'ün düşünceleri, laik ve cumhuriyet ilkelerine sadık kalarak bu kulübü yönettik. Bizden sonrakilere de bunu devretmeyi düşündük. Burası sporun cumhuriyetidir" ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe'de demokrasi olduğunu, bu demokrasinin de kurallarının ve kurullarının bulunduğunu anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Burada padişahlık olmaz, bir demokrasi vardır. Tehditle kimseyi buradan gönderemezsiniz. Aziz Yıldırım ve arkadaşları, bütün Fenerbahçelilere tüzüğü açtı. Hedef 1 milyon üyeydi. Amaç bütün Fenerbahçelilerin kulübe üye olmasıydı. Anlıyoruz ki bazı kişiler, korkak insanlar, isimlerini bile yazamıyorlar. Her söylediğim cümlenin arkasındayım, benim adım Aziz Yıldırım. Önce buraya isimlerini yazacaklar. Dün 20 kişi toplanıyorlar bu metni yazıyorlar. Eğer kulüp için bir şeyler yapacaksanız, buna inanıyorsam ben zaten çekilirim, bırakırım."  

Yıldırım, tek davasının Fenerbahçe Kulübü'nün üzerine atılan lekenin temizlenmesi olduğunu vurgulayarak, "Mahkeme olumlu yönde karar verirse Fenerbahçe Kulübü ve biz temizlenmiş olacağız. Aksi olursa ki böyle olmaması gerektiğine inanarak söylüyorum bunu, o zaman ben zaten Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden istifa ederim, böyle bir lekeyi taşımam. Fenerbahçe'ye de benim üzerimden taşıtmam" diye konuştu. 

Gazete ilanını verenlerin, 2011'de yine aynı ilanı verdiğini, bu kişileri kongrede rezil ettiğini ifade eden Yıldırım, "Fenerbahçe'yi bunların yöneteceğine inansam zaten ben bugün bırakırım, hiç düşünmem bırakırım. Fenerbahçe'nin çok sorunları var. Öyle dışarıdan göründüğü gibi değil" diye görüş belirtti. 

 

- "Tehditlerden korkacak adam değilim"

 

Başkanlığı süresinde sadece genel kurulda hesap verdiğini kaydeden Yıldırım, "Üç tane bacaksıza hesap vermem. Öyle tehditlerden, bilmem nelerden korkacak adam değilim" dedi. 

Bu tip şeylerin kendisini hırslandırdığını vurgulayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı, "Beni bunlar iyi tanımamışlar. Bundan sonra demokrasi için uğraştığım Fenerbahçe'de, bunlar demokrasi saflarına gelmezlerse hesaplarını başka türlü de yaparız. Her şeyi yaparım, hiç korkmadan. Bunlar beni tehdit edemezler. Korkan bir insan olmadığım için hiçbir şeye boyun eğmem. Beni daha da hırslandırır, kamçılar. Listelerini yaparlar gelirler, kürsüye çıkarlar. Mahkeme olumlu bir karar alırsa bütün bu hesaplaşmaları Avrupa'da ve Türkiye'de de yapacağız" şeklinde ifadeler kullandı. 

 

- "Galatasaray 13 sene şampiyon olmadı"

Amatör branşlardaki başarıları anlatan Yıldırım, taraftarların futbol takımına yönelik agresif tavırlarını eleştirdi.

Futbolculara hakaret eden ve yabancı maddeler atanlara tepki gösteren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Futbol takımı şampiyon oldu, olmadı. Galatasaray 13 sene olmadı. Tutulan 100 adam gidip futbolculara hakaret ediyorlar, yumurta atıyorlar. Onların hepsini biliyorum tespit ettirdim, kanuni yoldan gereken her şeyi yapacağım. Bu çocuklar Rize'de kurşunlandı. Avrupa'da duydunuz mu bir takımın kurşunlandığını veya sporcusunun dövüldüğünü? Nerede failler? Bu gazeteye ilan verenler mi arkalarında acaba? 'Sen çekilmezsen sana gösteririz, yaparız' diyor. Bunlar mı yaptılar? Ankara'da şubeyi taşladılar. Yine mi bu ilanı verenler yaptı? Stattaki organizasyonlar, saha dışındaki GFB denen gruba destek olan bunlar mı acaba ki bunlar eminim."

Kongrenin kendisini seçmesi durumunda mahkeme bitene kadar başkanlığa devam edeceğini, genel kurulun her türlü kararına saygılı olduğunu dile getiren Yıldırım, "Ayak oyunlarıyla yapılacak her hadisenin karşısında beni bulurlar. Yürekleri olmayan, evlerinden çıkamayacak adamlar, gazeteye verdikleri paraları gelip kulübe versinler" şeklinde konuştu. 

Fenerbahçe Kulübü'ne başkanlık ve yöneticilik yapacak değerli insanlar bulunduğunu anlatan Yıldırım, "Böyle çapulcular değil. Bu çapulcular gelemeyecekler buraya. Bunu bilsinler. Bunların kim olduğunu kongrede isim isim açıklayacağım" dedi. 

Gazete ilanını yazanın, yanında uzun yıllar çalışan bir kişi olduğunu bildiren Yıldırım, eski yönetici Hulusi Belgü'yü de aradığını ancak telefonunun kapalı olduğunu anlatarak, "Yürekleri yok. Hepsini kongreye bekliyorum. Kim istiyorsa aday olsun. Kimsenin adaylığını önlemiyorum" ifadesini kullandı.

Eleştirdiği kişilere seslenerek, "Aziz Yıldırım giderse Fenerbahçe her 3 ayda bir kongre yapar" diyen Yıldırım, "30 milyon dolar cebimden bu kulübe para harcadım, 1998-1999. Bana 'köklü harcama yapacaksın' dediler. 6 milyon dolar çuval içinde para getirdik o zaman. 17 senede bir Allah'ın kulu çıkıp 'Aziz Yıldırım devletten şu ihaleyi aldı, bundan para kazandı, Fenerbahçe'yi kullandı' diyebilir mi? Fenerbahçe'ye ömrümü, hayatımı verdim" diye konuştu.

 

- "Fenerbahçe'ye ihanet etmem"

Kulüp başkanı Yıldırım, daha önce kefil olduğu futbol takımı teknik direktörü İsmail Kartal'a yine destek verdi.

İsmail Kartal'a yine kefil olduğunu vurgulayan Aziz Yıldırım, "Şampiyonluk kaçırdık. Benim suçlu. Ben 50 milyon dolar veya avro harcasaydım şampiyon olacaktım. Çok kıymetli mi olacaktım o zaman? Kulüp batak, Aziz Yıldırım büyük başkan. Ben bunu yapamam, Fenerbahçe'ye ihanet etmem" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, hiçbir kurulun veya profesyonelin çalışmalarına da karışmadığını ifade etti.

 

- "Ödlek ördekleri bu kulübe yönetici yaptırmam"

Yıldırım, gazeteye verilen ilan üzerine çok sert ifadeler kullandı.

Önceliğinin futbolda şike iddialarına yönelik davanın sonuçlanmasını beklemek olduğunu kaydeden sarı-lacivertli kulübün başkanı, şöyle konuştu:

"Genel kurulda kimseyi aratmayacağım. Tek derdim var Fenerbahçe'nin üzerindeki lekeyi kaldırmak. Bununla beraber ben ve arkadaşlarımın üzerindeki lekeyi kaldırmak. Bu lekeyi kaldırdığımı gün, 7 Temmuz veya tahminim bir mahkeme daha uzar, kongre kararı alırım. İsteyen gelir aday olur. Seçilirse bu kulübü yürütür ama gazeteye ilan verip de adlarını yazmayan korkak, ödlek ördekleri de bu kulübe yönetici yaptırmam, bunu bilsinler. Hisse senedi sattırmayacağım, Kimse hisse senedi satmayacak." 

 

- "Paralel yapının mahkemelerinde yargılandık"

Yıldırım, kendilerine edilen hakaretleri hak etmediklerini vurgulayarak, "Paralel yapının mahkemelerinde yargılandık. Normal mahkemelerde yargılanmadık. Kanunda '2. ağır ya da sulh cezada yargılanır' diyor. Biz gittik özelde yargılandık" ifadelerini kullandı.

Başkan Aziz Yıldırım, şike suçlamasının sadece kendilerine yapılmasına da tepki göstererek, "3 Temmuz'da hapse girdik. Ne dediler 'şike yaptılar'. Bizden önce 25 sene, 30 sene şike yapılıyor bu ülkede. Yurdeşen Karahasan'ın Bursa kalecisine verdiği, mahkemeye düştükleri bunları bir gün dile getirmedik. Mahkemeden aklanmışlar sözde. Dolandırıcılıktan suçlama. Yarın biz mahkemeden aklanırsak bu kadar hakaretleri hak ediyor muyuz?" şeklinde konuştu.  

Adaylığını yineleyen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Herkes aday olabilir. Seçilirsem devam ederim, mahkemenin nokta koyduğu güne kadar. Lehimize karar verirse yine bırakacağım, aleyhimize verirse zaten bırakmış olacağım. Tribünde oturmayı istiyorum. Fenerbahçe yendiği zaman alkışlamak, yenildiği zaman üzülüp ama evime gidip hayatıma devam etmek istiyorum. Şu an öyle bir şey yapamıyorum. Hem üzülüyorum hem eve gidiyorum, üzüntüsü sabaha kadar devam ediyor. Kimseyi suçlamıyorum. Suçu kendimde arıyorum. 'Neden başkanlık yapıyorsun? diye kendi kendime soruyorum." 

Toplantıya yönetim kurulu üyeleri Erhan Türkoğlu, Yalçın Haker, Turhan Şahin, Selim Sapan ve Şekip Mosturoğlu katıldı. Aziz Yıldırım, konuşması sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşarken, toplantı sonunda salonda bulunanların alkışlarıyla yerinden ayrıldı.

Yıldırım, açıklamasının ardından herhangi bir soru almadı.

Kaynak:Haber Kaynağı