Azınlıklara ait vakıf malları

Azınlıklara ait vakıf malları

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Mitov, Türkiye'nin İstanbul'daki Bulgarlara ait vakıf mallarının restorasyonu ve bakımı için yaptığı finansal katkıyı takdir ettiklerini belirtti

SOFYA (AA) - Bulgaristan Dışişleri Bakanı Daniel Mitov, Türkiye'nin İstanbul'daki Bulgarlara ait vakıf mallarının restorasyonu ve bakımı için yaptığı finansal katkıyı takdir ettiklerini belirtti.

Mitov, İstanbul'daki Bulgar Ortodoks Eksarhlığı Vakfı Başkanı Vasil Liaze ile görüştü.

 İstanbul'daki Bulgarların çağdaş Bulgaristan'ın kuruluşunda tarihi ve kültürel açıdan büyük önem taşıdığını belirten Bakan Mitov, İstanbul ve Edirne'deki Bulgar toplumunun kenetlenmesi yönündeki Bulgar Ortodoks Eksarhlığı'nın katkısına dikkat çekti.

Bulgar kiliselerindeki ayinlerin Bulgarca yapılmasının önemini vurgulayan Mitov, İstanbul'daki Bulgarlara ait vakıf mallarının restorasyonu ve bakımı için Türkiye'nin yaptığı finansal katkıyı takdir ettiklerini belirtti.

İstanbul'daki Bulgarlara ait vakıf mallarının iadesi için ülkesinin destek olmayı sürdüreceğini söyleyen Mitov, Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu ifade etti.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Demir Kilise olarak bilinen İstanbul'daki Bulgar Sveti Stefan Kilisesi'nin ve Ekzarhlık binasının tamirlerinin tamamlanmasıyla kültürel ve dini açıdan önemli merkezler olarak faaliyetlerine devam edeceği kaydedildi.   

 

Kaynak:Haber Kaynağı