Azimli öğretmen çocukluk hayaline 38'inde ulaştı

Azimli öğretmen çocukluk hayaline 38'inde ulaştı

Erzincan'da, doğmadan 3 ay önce babasını kaybeden 40 günlükken de annesi terk ettiği için babaannesinin büyüttüğü Memiş yaşadığı tüm zorluklara rağmen 38 yaşında öğretmenliğe başlayarak çocukluk hayalini gerçekleştirdi- Öğretmen Memiş:- "Hedeflerini ya da

ERZİNCAN (AA) - BARIŞ YALÇINKAYA - Erzincan'da, doğmadan 3 ay önce babasını kaybeden 40 günlükken de annesi terk ettiği için babaannesinin büyüttüğü Salih Memiş yaşadığı tüm zorluklara rağmen 38 yaşında öğretmenliğe başlayarak çocukluk hayalini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor.

Erzincan'da 1976 yılında dünyaya gelen ve doğmadan 3 ay önce babası Yaman Memiş vefat eden 41 yaşındaki Salih Memiş, 40 günlük iken annesi Rahime Memiş tarafından terk edilince devlet tarafından çocuk esirgeme kurumlarına yerleştirilmek istendi.

Salih Memiş'in çocuk esirgeme kurumuna verilmesini istemeyen babaannesi Züleyha Memiş, torununa bakmak için mahkemeye başvurdu.

Mahkemenin kararıyla teslim edildiği babaannesi tarafından büyütülen Salih Memiş, bu süreçte yaşadığı güçlüklere rağmen liseyi bitirip çocukluk hayali olan öğretmen olmak için üniversiteye hazırlandı.

Aynı yıl babaannesi vefat eden Salih Memiş, öğretmenlik bölümünü kazanmasına rağmen yeni evlendiği ve babaannesini kaybettiği için üniversiteye gidemedi.

Daha sonraki süreçte Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazanıp mezun olan Memiş'in 2 çocuğu dünyaya geldi.

Ailesinin geçimi için çeşitli özel yurt ve kurumlarda yöneticilik yapan Memiş, aradan geçen yıllara rağmen öğretmenlik hayalinden vazgeçmedi ve 2006'da yeniden üniversite sınavına girerek Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğini kazandı.

Çocukluk hayalini gerçekleştirmek için hem işinde hem üniversitede yoğun çalışan Salih Memiş, 2010'da fakülte ikincisi ve bölüm birincisi olarak mezun oldu.

Üniversiteyi bitirdikten sonra yine çeşitli özel kurumlarda çalışan Memiş, 3 yıl önce öğretmen olarak Ağrı'nın Eleşkirt ilçesindeki bir okula atandı ve 38 yaşında öğretmenlik hayalini gerçekleştirdi.

Eleşkirt ilçesinde 2 yıl görev yaptıktan sonra Erzincan'daki Vali Metin İlyas Aksoy Ortaokulu'na atanan Memiş, hem çocukluk hayalini gerçekleştirmenin hem de öğrenciler yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

- Üniversiteyi bölüm birincisi, fakülte ikincisi olarak bitirdi

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Salih Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasını doğumundan önce kaybettiğini, annesinin de 40 günlük iken kendisini terk etmek zorunda kaldığını ifade ederek babaannesi tarafından güçlükle büyütüldüğünü anımsattı.

Hayatta bazı zorluklar yaşadığını ve bunları aşmak için her zaman azimle çalıştığını belirten Memiş, sürekli eğitimci olma hayaliyle büyüdüğünü ifade etti. Memiş, üniversite sınavını kazandığını gösteren belgenin hayatta tutunduğu tek dal olan babaannesinin öldüğü gün eline ulaştığını ve su sebeple hayalini gerçekleştiremediğini söyledi.

Memiş, buna rağmen boş durmayarak Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazanıp okuduğunu ancak içinde sürekli eğitimci olmak arzusunun devam ettiğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Öğretmen olmak için tekrar üniversite sınavına girdim. Erzurum Atatürk Üniversitesini kazanınca Erzincan'a yakın olması sebebiyle eşim hayallerimi, hedeflerimi gerçekleştirmem için bana destek oldu. Ve kendisi idealist bir insan olduğumu bildiği için kendisinin ağabeyiyle kalabileceğini ve benim hayallerimi gerçekleştirmek üzere Erzurum'a yola çıkmam gerektiğini söyledi. 2006-2010 yılları arasında bu üniversitede Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü okudum. Okulumda sorumluluğumu bilen birey olarak bölüm birinciliği ve fakülte ikinciliği kazandım."

Memiş, üniversiteyi bitirip Erzincan'a dönünce ataması olmadığı için farklı mesleklerde yurt müdürlüğü ve yöneticilik yaptığını aktararak şunları söyledi:

"Hedefimde hep eğitimcilik vardı, yan meslekler ile branşlar bana yeterli gelmiyordu. Çocuklara bir şeyler öğretebilmenin, öğrenme ve düşünmenin zevki benim içimde hedefti. Bu hedefi gerçekleştirmek istiyordum ve 2014'de Kamu Personeli Seçme Sınavı'na iyi hazırlanıp 25 bin sosyal bilgiler öğretmeni içinde 400. olarak Eleşkirt ilçesine atandım. Orada iki yıl yine ailemden ayrı olarak görev yaptım."

- "İnsanlara bir şeyler öğretebilmenin verdiği mutluluk bambaşka"

Hayatı boyunca öğretmenlik hayali için çabaladığına işaret eden Memiş, şöyle konuştu:

"Eğitimcilik çok farklı bir meslektir. İnsanlara bir şeyler öğretebilmenin verdiği mutluluk bambaşka bir duygu. Hedeflerini ya da hayallerini gerçekleştirmek isteyen insanlar için bazı hayatlar örnek olur belki de bizimki onlardan biridir. İnşallah bundan sonraki hayatımda öğrencilerime bir hayat amacı, hedefi katabilirim."

Memiş, 28 yaşında üniversiteyi kazandığını, 32 yaşında bitirdiğini, 38 yaşında atamasının olduğunu anlatarak şunları kaydetti:

"Hedefime, hayalime belli zikzaklardan sonra ulaşmak benim için gurur tablosuydu. Bu hayali gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Hiçbir şeyin hiçbir zaman geç olmayacağını hedef ve hayallere çeşitli iniş çıkışlardan ve dolambaçlı yollardan ulaşılabileceğini düşünüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :