Azerbaycanlı ve Türk kadınlardan ortak kermes

Azerbaycanlı ve Türk kadınlardan ortak kermes

Bakü'de düzenlenen kermesten elde edilecek gelirle 50 aileye yardım edilecek

BAKÜ (AA) - Azerbaycanlı ve Türk hayırsever kadınlar, ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla ortak kermes düzenledi.

Türk hayırseverlerin kurduğu ve Azerbaycan'da uzun yıllardır faaliyet gösteren Gençliğe Yardım Fonu'nun (GYF) binasında düzenlenen "Ümitsizlerin Ümidi Ol" adlı kermeste, kadınların yaptığı el işi ürünler ve yiyecekler satışa çıkarıldı.

GYF Başkanı Ahmet Tecim, Azerbaycanlı ve Türk kadınların gelenek haline getirdiği kermesin bu yıl 12'ncisinin düzenlendiğini belirtti.

Türk tarihindeki hayır kurumlarından bahseden Tecim, GYF olarak tarihten aldıkları bu mirası Bakü'de devam ettirdiklerini kaydetti. 

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan, hayır geleneğinin Türk milletinin genlerinde var olduğunu, İslam dininin de bunu teşvik etmesiyle dünyada eşi benzeri olmayan örnekleri ortaya koyan bir milletin temsilcileri olduklarını söyledi. 

Cenab-ı Allah'ın rızasını amellerde gizlediğini ve neden razı olduğunun insanlar tarafından bilinmediğini ifade eden Arslan, o rızayı aramanın, Türk milletini hayır yapma konusunda yarışır hale getirdiğini anlattı. 

TİKA Bakü Koordinatörlüğünün başlattığı Azerbaycan'da Aile Değerlerinin Korunması konulu proje kapsamında Bakü'de bulunan Türk yazar Seman Maraşlı da kitaplarını imzalayarak kermese destek verdi.

Maraşlı, AA'ya yaptığı açıklamada, kermeste satışa çıkarılan ürünlerin pek çok yaraya merhem olacağını, kitaplarıyla da kermese katkı yapmak istediğini söyledi. 

Kermesten elde edilecek gelirle 50 aileye gıda ve ilaç yardımı yapılacak ve 50 öğrenciye burs verilecek.

Kermeste, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinden, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresinden, Kafkas Müslümanları İdaresinden, TİKA Bakü Koordinatörlüğünden ve çeşitli kurumlardan yetkililer de hazır bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı