Azerbaycanlı sinema sanatçısı Samsun'da şifa arıyor

Azerbaycanlı sinema sanatçısı Samsun'da şifa arıyor

Sanatçı Yaşar, 7 yıldır devam eden şeker hastalığından kurtulmak için tedavi olmak amacıyla Samsun'a geldi- Yaşar: - "Bizim gibi sanat adamlarında rejim filan pek olmuyor. Rejim yapmadığım ve yiyeceklerime dikkat etmediğim için şekerim kontrol edilemez ha

SAMSUN (AA) - Azerbaycanlı sinema sanatçısı Terlan Nur Yaşar, 7 yıldır devam eden şeker hastalığından kurtulmak için Samsun'a geldi.

Yaşar, Samsun'daki Özel Anadolu Hastanesinde "metabolik cerrahi ve tip 2 şeker hastalığı" alanında yapılan çalışmaları öğrenip tedavi olmak amacıyla hastane ile bağlantıya geçti.

Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Kliniği Başkanı Op. Dr. Muzaffer Al'a diyabet tedavisi olmaya karar veren Yaşar, ameliyat için Samsun'a geldi.

Yaşar, hastanede düzenlenen basın toplantısında, sanatçıların özel yaşantısına pek dikkat edemediğine dikkati çekerek "Bizim gibi sanat adamlarında rejim filan pek olmuyor. Rejim yapmadığım ve yiyeceklerime dikkat etmediğim için şekerim kontrol edilemez hale gelmişti." dedi.

Azerbaycan'da bir hekim arkadaşının Samsun'daki hastaneyi tavsiye ettiğini aktaran Yaşar, "Dr. Muzaffer bey de analizlerin uygun olduğunu belirterek ameliyat yapmayı kabul etti. Bu operasyon sonrasında önemli sonuçlar alacağımıza eminim. Doktorun daha önce tedavi ettiği hastaların olumlu görüşü de kararımda etkili oldu." ifadelerini kullandı.

Yaşar, Türkiye'de hiç yabancılık çekmediğini, kendisini memleketindeymiş gibi hissettiğini vurguladı.

- "Yurt dışından gelen hastalarımızın sayısı, yurt içindekilerden fazla"

Dr. Muzaffer Al da şeker hastalarına tip 2 ameliyatı uyguladıklarına işaret ederek şöyle konuştu:

"Yurt dışından gelen hastalarımızın sayısı, yurt içinden gelenlerden fazla olmaya başladı. Amerika, Kanada, İtalya, İspanya, Fransa, Hollanda, Katar, Kazakistan ve Azerbaycan da dahil olmak üzere dünyanın pek çok yerinden hastalar, tip 2 şeker hastalığının tedavisi için hastanemize geliyor. Bu, bizim açımızdan memnuniyet verici. Bu durum ülkemizin ve Samsun'un sağlık turizminde geldiği yeri de gösteriyor."

Azerbaycanlı sanatçı Yaşar'ın da tedavi olmak için kendilerini seçtiğini dile getiren Al, Yaşar'a gerekli testleri yaptıklarını anlattı.

Hastanenin Genel Müdürü Güner Armutlu ise Yaşar'ın bugün ameliyat edileceğini kaydederek sanatçının genç yaşta yakalandığı hastalıktan kurtulmasını diledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :