Azerbaycanlı piyanist İslam Manafov, sanatseverlerle buluştu

Azerbaycanlı piyanist İslam Manafov, sanatseverlerle buluştu

İSTANBUL (AA) - Piyano repertuvarının en zor ve dünyada nadir seslendirilen eserlerinin icrasıyla tanınan Azerbaycanlı piyanist İslam Manafov, yeni albümünü...

İSTANBUL (AA) - Piyano repertuvarının en zor ve dünyada nadir seslendirilen eserlerinin icrasıyla tanınan Azerbaycanlı piyanist İslam Manafov, yeni albümünü sanatseverler için yorumladı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahne alan sanatçı, konser sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirterek, "Uzun süren bir hazırlığın ardından 10 Grammy ödüllü Christopher Alder ile birlikte, Frederic Chopin'in dört scherzo ve dört baladını, Almanya'nın Hannover kentindeki Beethoven salonunda kayıt yaptık. Albüm yeni gün yüzüne çıktı. Dünyanın her yerindeki müzikseverlere ulaşmış durumda, albüm. İki ay önce Viyana'da, Mozart'ın evinde Avrupa prömiyerini yaptım bu konserin ve albümün. İkinci kez de İstanbul'da yorumladım. Mutluyum. Bundan sonra da Bakü ve sonra da Moskova ve diğer şehirlerde, bu konserler devam edecek inşallah." dedi.

Manafov İstanbul'da yaşadığını dile getirerek, "Ailece piyanistiz. Eşim piyanist, oğlum ve kızım hem piyanist hem bestekar hem de orkestra şefi. Oğlum, iki hafta önce Viyana Devlet Konservatuvarının orkestra şefliği bölümünü kazandı ki, oradan dünyaca ünlü isimler mezun olmuşlar." diye konuştu.

Türkiye'yi Azerbaycan kadar çok sevdiğini sözlerine ekleyen başarılı sanatçı, "Türkiye benim Azerbaycan kadar yakın bildiğim, aziz, içimde hissettiğim bir ülke. Kardeş ülke değil, bizim ülkemiz zaten. Orası da bizim, burası da bizim. Nasıl Türkiye'dekiler için Azerbaycan kendi memleketleri gibiyse, bizim için de aynı. Çünkü, arada sadece sınırlar var ama milli bağları ve kan bağını hiçbir zaman koparamazsınız." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık iki saat süren konserde, sanatçı yeni albümünde yer verdiği Frederic Chopin'in "Ballade No. 1, Op. 23 Sol Minör", "Ballade No. 2, Op. 38 Fa Majör", "Ballade No. 3, Op. 47 La Bemol Majör", "Ballade No. 4, Op. 52 Fa Minör", "Scherzo No. 1, Op. 20 Si Minör", "Scherzo No. 2, Op. 31 Si Bemol Minör", "Scherzo No. 3, Op. 39 Do Diyez Minör" ve "Scherzo No. 4, Op. 54 Mi Majör" eserlerini yorumladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :