Azerbaycanlı kanser hastası tedavi için Türkiye'yi seçti

Azerbaycanlı kanser hastası tedavi için Türkiye'yi seçti

Ülkesinde yaklaşık 1 yıldır bağırsak kanseriyle mücadele eden Azerbaycanlı müzik öğretmeni Alizade, 6 aydır Erzurum'da tedavi görüyor- Hasta Alizade:-"Kısa sürede ameliyat olmam gerekiyor. Kardeş ülke Türkiye'nin şefkatine güvenerek buraya geldim"

ERZURUM (AA) - İLHAMİ ERKILIÇ - Yaklaşık 1 yıldır ülkesinde bağırsak kanseriyle mücadele eden Azerbaycanlı müzik öğretmeni Mehraç Alizade, tedavisini 6 aydır Türkiye'de sürdürüyor.

Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Şahbuz kentinde yaşayan 2 çocuk babası Mehraç Alizade'ye (41) ülkesindeki bir hastanede yaklaşık 1 yıl önce bağırsak kanseri teşhisi konuldu.

Ülkesinde tedavisine başlanan Alizade, hastalığının ilerlemesi üzerine daha donanımlı bir hastanede tedavi olmaya karar verdi.

Alizade, ülkesindeki hastanelerin yeterince donanımlı olmaması nedeniyle tedavi için Türkiye'ye geldi. İstanbul'da çeşitli hastanelere müracaat eden Azizade, İstanbul Onkoloji Hastanesinde bir süre tedavi gördü.

Tedavisine devam etmek için Erzurum'a geçen Alizade, yaklaşık 6 aydır Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma ile Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma hastanelerinde kemoterapi tedavisi görüyor.

Mehraç Alizade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şahbuz şehrindeki Kolan köyündeki bir okulda müzik öğretmenliği yaptığını ifade ederek "Ülkemdeki hastanelerde tedavi imkanı olmadığı için Türkiye'yi tercih ettim. Şu ana kadar yakınlarımın yardımıyla Türkiye'de radyoterapi, ışın tedavisi ve kemoterapi aldım. Hastalığım nedeniyle çok eziyet çekiyorum. Hastalığım şu anda ameliyat aşamasına geldi." dedi.

Alizade, sağlık güvencesinin Türkiye'de geçerli olmaması nedeniyle kullandığı ilaç ve tedavi masraflarını kendisinin karşıladığını anlatarak şöyle devam etti:

"Tedavim için yaklaşık 30 bin Türk lirası para harcadım. Bunun da çoğu eş dost yardımıyla oldu. Kısa sürede ameliyat olmam gerekiyor. Kardeş ülke Türkiye'nin şefkatine güvenerek buraya geldim. Biz bir millet, iki devletiz. Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan sağlık bakanlıkları ile hayırserverlerden çocuklarıma kavuşmak için yardım bekliyorum. Nahçıvan'daki öğretmenlik maaşım Türk parasıyla 300-350 lira, onunla da ailemin geçimini sağlıyorum. Kanser tedavim için Erzurum'daki hastaneler 12 bin ile 25 bin lira arasında para talep etti. Bu parayı karşılayacak durumum yok."

Erzurum'daki hastanelerin kendisine destek olduğunu ancak ameliyatı için para gerektiğini aktaran Alizade, "Kanser hastası olmak çok zor. Allah kimseye göstermesin. İnşallah Allah'ım şifa verir ben de çocuklarıma kavuşurum. Her ay onları ülkemde bırakıp Türkiye'ye geliyorum. Öğrencilerimi mesai arkadaşlarımı özlüyorum. En çokta kızımı özlüyorum." ifadelerini kullandı.

Alizede'nin sorunlarını anlatırken zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise Alizade'ye Erzurum'daki tedavi sürecinde destek olduklarını ancak Sağlık Bakanlığının uygulaması gereği ücretsiz tedavi veremediklerini, hastanelerine müracaat eden yabancı hastaların da tedavi masraflarını karşılaması gerektiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :