Azerbaycanlı kadın yerel yöneticiler, Başakşehir'i ziyaret etti

Azerbaycanlı kadın yerel yöneticiler, Başakşehir'i ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin "Azerbaycan Kadın Yerel Yöneticileri Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında Başakşehir...

İSTANBUL (AA) - Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin "Azerbaycan Kadın Yerel Yöneticileri Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında Başakşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Azerbaycanlı kadın yerel yöneticiler, belediye bağlı birimlerin faaliyetlerini inceledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Azerbaycanlı 12 kadın yerel yönetici, Türkiye'deki yerel yönetimlerin ve kamu kuruluşlarının faaliyetlerini incelemek amacıyla İstanbul ve Kocaeli'deki yerel yönetimleri ziyaret etmeye başladı.

Program kapsamında Başakşehir Belediyesi'ne gelen konuklar, burada Sosyal Yardım İşleri Müdürü Şaduman Kutay'dan Başakşehir Belediyesi ile bağlı birimler hakkında brifing aldı.

Başakşehir Belediyesi'nin başta Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER) ve Başakşehir Living Lab ile "Hoş Geldin Bebek" hizmetleri hakkında detaylı bilgi alan konuklar, özellikle "Destek Kart" uygulamasından çok etkilendiklerini ve ülkelerine döndüklerinde böyle bir çalışmayı kendilerinin de yapacaklarını belirtti.

Başakşehir Spor Parkı, Living Lab İnovasyon Merkezi, BAKMER ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nı ziyaret eden konuklar, daha sonra Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ile bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kartoğlu, Azeri meslektaşları ile buluştukları için çok mutlu olduğunu dile getirerek, iki kardeş ülke arasındaki birliktelik ve muhabbetin daha da pekiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Başakşehir Belediyesi'nin 2009 yılında kurulduğunu aktaran Kartoğlu, "O tarihten itibaren de 'en'lerin ve 'ilk'lerin belediyesi unvanını aldı. Sürekli yeni projeler üretti ve İstanbul'un örnek bir ilçesi oldu. Fırsat olursa biz de Azerbaycan'da misafir olmak isteriz." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Kadın Belediyeler Birliği Başkanı Lyudmila Khalilova da heyet adına yaptığı konuşmada, iki ülke liderlerinin vurguladığı gibi Türkiye ve Azerbaycan'ın iki devlet tek millet olduğunu ve bununla gurur duyduklarını belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :