Azerbaycan'dan Hazar'da tatbikat

Azerbaycan'dan Hazar'da tatbikat

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetine bağlı birlikler, Hazar Denizi'nde tatbikat gerçekleştirdi. Devlet Sınır Hizmetinden yapılan açıklamaya...

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetine bağlı birlikler, Hazar Denizi'nde tatbikat gerçekleştirdi.

Devlet Sınır Hizmetinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in onayladığı "Azerbaycan Deniz Güvenliği Stratejisi" kapsamında, Hazar Denizi'nin Azerbaycan'a ait bölgelerinde petrol ve doğalgaz yataklarına yönelik tehlikelerin önlenmesini ve terörist grupların etkisiz hale getirilmesini öngören tatbikat yapıldı.

Başlıca amacı, petrol ve doğalgaz yataklarıyla sualtı boru hatlarının korunması ve birliklerin olası saldırı ve savaşa hazırlık durumunun öğrenilmesi olan tatbikatta teyakkuz durumuna geçirilen birlikler, "dur" ihtarına uymayan gemilere ateş açılması, helikopterle gemiye özel kuvvetler indirilmesi, gemideki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi gibi temsili görevleri icra etti.

Tatbikatta durdurulan gemilerde eğitimli köpekler ve özel gereçlerle arama yapılarak kitle imha silahları ile uyuşturucu maddelerin bulunması gibi görevler yerine getirilirken, Sahil Güvenlik botları ve helikopterlerden de gündüz ve gece saatlerinde atışlar yapıldı. Tatbikatta, petrol platformlarının bulunduğu bölgede keşif uçuşu gerçekleştiren temsili düşmana ait insansız hava aracı imha edildi ve Sınır Hizmeti birlikleri, "dur" ihtarına uymayan bir botu, sualtı sabotaj grubunu ve sahilde kamp kuran temsili teröristleri etkisiz hale getirdi.

Tatbikatta Azerbaycan'da üretilen hızlı yüzme yeteneğine sahip, modern navigasyon cihazları ve silahlarla donatılmış sahil güvenlik botlarının başarıyla test edildiği kaydedildi.

Sınır Hizmeti Komutanı Elçin Guliyev'in komutasında gerçekleştirilen tatbikatı Başbakan Yardımcısı Yakup Eyyubov da izledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :