Azerbaycan Uluslararası İnşaat Fuarı

Azerbaycan Uluslararası İnşaat Fuarı

Fuara 29 ülkeden 490 şirket katıldı

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da 20. Uluslararası İnşaat Fuarı BakuBuild2014, kapılarını ziyaretçilere açtı. 

Hazar bölgesinin en büyük inşaat fuarı olarak gösterilen ve Bakü EXPO Merkezi'nde düzenlenen fuara katılımın, önceki yıllara kıyasla önemli oranda arttığı belirtildi. Fuar yetkililerinin verdiği bilgilere göre, 20. yılını kutlayan fuara bu yıl 29 ülkeden 490 şirket katıldı. 

Daha çok inşaat makineleri ve malzemeleri, kimyasallar, pencere, iç inşaat, duvar kağıtları, zemin kaplamaları, dekorasyon ürünleri gibi malzemelerin tanıtıldığı fuarda Macaristan, Almanya, İtalya, İran, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Portekiz ulusal stantlarla katılırken, en büyük katılım sağlayan ülke 74 şirketle İtalya oldu. 

- Türk şirketlerden geniş katılım

Azerbaycan ekonomisinde boya, alüminyum, metal işleme, kablo, akü imalatı gibi sanayi sektöründe yüzde 19, müteahhitlik, inşaat ve dekorasyon malzeme satışı alanlarında yüzde 11 paya sahip Türk şirketleri de fuara büyük ilgi gösterdi.

Fuara 42 şirketle katılan Türkiye, en büyük katılım sağlayan ikinci ülke olurken, bunlardan bazılarının yıllardır Azerbaycan'da faaliyet gösteren, bazılarının da Azerbaycan pazarına yeni girmek isteyen şirketler olduğu belirtildi.

Fuara katılan Türk şirketlerinden, Samsun'da güneş enerjisi sistemi ve radyatör üretimi yapan bir şirketin dış ticaret müdürü Fatih Mehmet Akyıldız, fuara ilk kez katıldıklarını ve amaçlarının Azerbaycan pazarına girmek olduğunu söyledi.

Azerbaycan'da faaliyet gösteren ve yapı kimyasalları üreten bir şirketin genel müdürü Necmeddin Taşbağ ise 20 yıldır Azerbaycan'da bulunduklarını ve 12 yıldır fuara katıldıklarını kaydetti. 

Fuara olan ilginin her geçen yıl daha da arttığını ifade eden Taşbağ, BakuBuild'in, ülkenin katılımcı ve ziyaretçi açısından en büyük fuarı olduğunu belirtti. 

İnşaat sektörünün Azerbaycan'da en hızlı gelişen sektör olduğunu söyleyen Taşbağ, fuarın ürünlerin tanıtımı ve yeni müşteriler edinmek açısından önem taşıdığını vurguladı.

İş makinesi üreten bir şirketin ihracat bölge müdürü Engin Barutçuoğlu da 2008 yılından beri Azerbaycan pazarında bulunduklarını, hem bu ülkede hem de diğer eski Sovyet ülkelerinde pazar paylarını artırmak istediklerini ifade etti. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı