Azerbaycan ile ticari hacim genişleyecek

Azerbaycan ile ticari hacim genişleyecek

TAİB Başkanı Mehdi Nağıyev ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, ASKON Konya Şube yönetimini ziyaret edip, ticari görüşmeler gerçekleştirdi

TAİB (Türkiye'deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vügar Abdullah, Rövşen Şahbazov ASKON Konya Şubesi’ni ziyaret etti.

ASKON Konya Şube Başkan Vekili Ali Umur ve ASKON Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Özdemir, Halil Aytemir ile Mehmet Rıza Özsakal tarafından karşılanan heyet ile karşılıklı iş görüşmeleri gerçekleştirildi. TAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticari hacmi daha da genişletmek adına faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

KONYA SANAYİSİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ!

Mehdi Nağıyev, “Konya’da yaptığımız ziyaretlerden çok memnum kaldık. Konya Azerbaycan için çok önemli bir şehir. Geniş sanayisi ile birçok ürün buradan tedarik edilebiliyor. Biz bunu ASKON ve diğer STK’larımızın yönetimleri sayesinde yakından görebildik. Türkiye bizim için çok önemli. Biz ayrılmaz iki kardeş el ele verirsek birlikte çok güzel yerlere gelebiliriz. Bu noktada bir birimizle alışveriş yaparak, iki ülke arasında ticaretin artırılmasına yönelik çalışmalara hep birlikte destek olalım” dedi.

ASKON OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ!

Ziyaretten memnun kaldıklarını ifade eden ASKON Konya Şube Başkan Vekili Ali Umur da, “Sizin gibi kardeş ülke sanayicilerinin bu ziyareti bizleri memnun etti. Hepiniz bu ülkede ticaret yapıyorsunuz. Şahit olmuşsunuzdur Azerbaycan’ın ne kadar sevilip önemsendiğine. Biz de ASKON olarak Azerbaycan ile ticareti çok önemsiyoruz. İki kardeş ülkenin ticari hacmi daha da genişlemeli. Rakamlar artmalı. Bu anlamda sizlerin öncülüğünde, bizim de seferberliğimizle bu ticareti hızlandırabiliriz. Biz ASKON olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Ziyaretinizden dolayı hepinize şahsım ve ASKON Konya Şubesi adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ziyarette daha sonra ikili iş görüşmeleri yapıldı. Ziyaret hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.