Azerbaycan- Ermenistan Sınırında Çatışma

Azerbaycan- Ermenistan Sınırında Çatışma

“ Azerbaycan- Ermenistan cephe hattında sıcak çatışma! 5 Azerbaycan askeri şehit oldu, 2 asker yaralandı. „

Son dönemde tansiyonun yükseldiği Azerbaycan ile Ermenistan sınırında çatışmalar sürüyor. Azerbaycan, beş askerinin çatışmalarda hayatını kaybettiğini açıkladı.

ASKERİ NOKTAYA SIZMA GİRİŞİMİ
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "bir grup Ermeni sabotajcının ulusal ordunun askeri noktalarına sızma girişimleri sonucunda" çatışma çıktığını duyurdu.

Ermenistan da dün sınır bölgesindeki çatışmalarda üç askerinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

1 ASKER HAYATINI KAYBETTİ
AFP'nin haberine göre, bakanlık açıklamasında, "Çatışma sırasında Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı dört asker, Ermenilerin açtığı ateş sonucunda da bir asker hayatını kaybetti" denildi.

Ermenistan dün üç askerinin Azerbaycan ordusu tarafından açılan ateş sonucu öldürüldüğünü açıklamıştı. Ermenistan ayrıca sınırdaki çatışmalarda altı askerinin daha hayatını kaybettiğini bildirmiş ancak bu açıklamalar Azerbaycan tarafından yalanlanmıştı.

CLINTON BÖLGEDE
Yüksek tansiyonun sınır çatışmalarına döndüğü bir dönemde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da bölgeye bir ziyarette bulunuyor. Clinton, dün Erivan'da yaptığı açıklamada, yükselen tansiyondan dolayı duyduğu kaygıyı dile getirmiş ve her iki ülkeye de aradaki sorunları askeri yollarla çözmemeleri gerektiği uyarısı yapmıştı.

DAĞLIK KARABAĞ SORUNU
Azerbaycan'la Ermenistan arasındaki gerginliğin temelinde Dağlık Karabağ sorunu yatıyor.

Ermenistan, Sovyetler Birliği'nin dağılma sürecinde, Azerbaycan sınırları içindeki Dağlık Karabağ ve bu bölgenin çevresindeki yedi rayonu işgal etmişti.

İki ülke arasındaki savaş 1994 yılında imzalanan ateşkes anlaşmasıyla resmen sona ermişti. Ancak o tarihten bu yana Azerbaycan'la Ermenistan arasındaki sınır çatışmaları devam ediyor.