AZ Alkmaar-Medipol Başakşehir maçından notlar

AZ Alkmaar-Medipol Başakşehir maçından notlar

Medipol Başakşehir, tarihinde ilk kez Avrupa kupası maçına çıktı- İstanbul ekibinde Emre Belözoğlu ve Bekir İrtegün yedek soyundu- AZ Alkmaar'ın kadrosunda geçen sezona göre 7 farklı oyuncu görev aldı

ALKMAAR (AA) - Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılma başarısı gösteren Medipol Başakşehir'de yeni transfer Emre Belözoğlu, Hollanda ekibi AZ Alkmaar ile oynanan UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçına yedek başladı.

Lacivert-turunculu ekibin teknik direktörü Abdullah Avcı, AZ Alkmaar'ın çalıştırıcısı John van den Brom'un maçtan önce söylediği, "İzleyicilerin iyi bir futbol seyretmeleri için Emre Belözoğlu'nun da sahada olmasını istiyorum" yönündeki arzusuna rağmen milli oyuncuya ilk 11'de yer vermedi. 

Avcı, Hollanda ekibi karşısında Emre Belözoğlu gibi sezon başında Fenerbahçe'den transfer edilen Bekir İrtegün'ü de yedek soyundururken, takıma yeni katılan Cikalleshi'yi ise ilk 11'de görevlendirdi.

Sakatlıkları devam ettiği için Hollanda'ya getirilen kafilede bulunmayan Semih Şentürk ile Alexandru Epureanu'dan mahrum sahaya çıkan İstanbul ekibinde ileri uçta Cikalleshi görev yaptı.

 

- AZ Alkmaar'da büyük değişim 

 

Hollanda liginin güçlü ekiplerinden AZ Alkmaar, geçen sezona oranla iskeleti büyük oranda değişen bir kadroyla sahaya çıktı.

Yeni sezon öncesi takımdan ayrılan Hoedt, Poulsen, Gudelj ve son olarak geçen hafta İngiltere Premier Lig takımlarından Watford'a transfer olan Berghuis'tan yoksun sahaya çıkan Alkmaar ekibinde, geçen yılki kadroya oranla 7 farklı isim görev aldı.

AZ Alkmaar Teknik Direktörü John van den Brom, sahalarında oynanan ilk maçta geçen sezonun ortalarında İngiltere'nin Fulham takımından alınan Bosna Hersek asıllı Muamer Tankovic ile bu sezon takıma dahil olan Babalj'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

 

- AZ Alkmaar'ın çalıştırıcısı, eski İstanbulspor futbolcusu

 

Kariyerinde önemli başarılar bulunan AZ Alkmaar'ın teknik direktörü John van den Brom, Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim.

Futbol hayatında Vitesse ve Ajax gibi güçlü takımların formasını giyen Van den Brom, 1995-1996 sezonunda İstanbulspor'da oynamıştı.

İstanbulspor'un Ajax'tan transfer ettiği Van den Brom, daha sonra futbolculuk kariyerine ülkesine dönerek Vitesse ve De Graafschap'ta devam etti.

 

- Oğuzhan Özyakup'un yetiştiği takım

 

Geçen sezon Hollanda Birinci Futbol Ligi'ni son haftalarda gösterdiği başarılı performansla PSV ve Ajax'ın ardından üçüncü sırada bitiren AZ Alkmaar, Hollanda'da altyapıya önem veren ekipler arasında yer alıyor.

Alkmaar ekibinin bu kapsamda yetiştirdiği önemli futbolculardan biri de Beşiktaş forması giyen Oğuzhan Özyakup.

Zaandam kentinde dünyaya gelen Oğuzhan Özyakup, altyapısında yetiştiği AZ Alkmaar'da yıldızı parlayınca henüz 15 yaşındayken Arsenal'a transfer olmuştu. Alkmaar ekibi yöneticilerinin övgüyle bahsettiği Oğuzhan Özyakup, Arsenal'dan sonra Beşiktaş'a imza atmıştı.

 

- Şota Arveladze de AZ Alkmaar'da oynamıştı

 

Hollanda ekibinin tarihinde Türk futbolseverleri yakından ilgilendiren başka bir detay ise 2005-2007 sezonlarında Alkmaar ekibinin formasını giyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze.

Gürcü futbol adamının ayrıca 2008-2010 yıllarında teknik heyetinde yardımcı antrenörlük yaptığı AZ Alkmaar'ın geçmişi önemli başarılarla dolu.

Hollanda ligi tarihinde iki kez şampiyonluk ve 4 kez de Hollanda Kupası'nı kazanan Alkmaar ekibi, Avrupa arenasında da büyük sayılabilecek başarılar elde etti.

1980-1981 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanan AZ Alkmaar, bu alanda 2004-2005 sezonunda yarı final, 2006-2007, 2011-2012 ve 2013-2014 sezonlarında ise çeyrek final oynayarak dikkati çekti.

Geçmiş yıllarda Dick Advocaat, Gertjan Verbeek, Ronald Koeman, Louis van Gaal ve Co Adriaanse'nin teknik direktörlük yaptığı AZ Alkmaar'da geçen sezondan bu yana teknik direktör yardımcılığı yapan Hollandalı yıldız Marco van Basten kısa süre önce ayrılarak Hollanda A Milli Takımı ekibine dahil olmuştu.

 

- Medipol Başakşehir'i yöneticileri yalnız bırakmadı

 

Avrupa arenasında ilk kez boy gösteren Medipol Başakşehir'i bu önemli maçta kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ da yalnız bırakmadı.

AFAS Stadı'ndaki maçı Gümüşdağ'ın yanı sıra asbaşkanlar Mesut Altan, Mustafa Saral, yönetim kurulu üyeleri Ömer Faruk Ayvacı ve Volkan Sarıhan ile Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yanı sıra hazırlık kampı için Hollanda'da bulunan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Mesut Bakkal da izledi.

Hollanda'nın farklı şehirlerinden gelen bir grup Türk taraftar da maç boyunca lacivert-turunculu takıma destek vermeye çalıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı