"Ayşeabla"nın kızları dünyaya açılıyor

"Ayşeabla"nın kızları dünyaya açılıyor

Türkiye şampiyonu olan Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Okulları Lise Genç Kız Voleybol Takımı, Liselerarası Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek- Antrenör Hüseyin Doğanyüz:"Biz dinamik, istikrarlı ve kalıcı bir takım olmak isteğindeyiz. Mezun

ANKARA (AA) - Türkiye şampiyonu olan Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Okulları Lise Genç Kız Voleybol Takımı, Liselerarası Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

Nevşehir'de düzenlenen Türkiye Liselerarası Genç Kızlar Voleybol Şampiyonası'nda namağlup finale yükselen ve finalde, İstanbul Sarıyer Doğa Koleji'ni 3-0 yenerek şampiyon olan ekip, 25 Haziran-3 Temmuz tarihlerinde Sırbistan'ın Başkenti Belgrad'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Takımın antrenörü Hüseyin Doğanyüz, oyuncularla çocuk yaştan beri beraber olduğunu belirterek, "Biz dinamik, istikrarlı ve kalıcı bir takım olmak isteğindeyiz. Mezun veriyoruz ama arkadan yenilerini yetiştiriyoruz. Üst üste 4 kez Türkiye finallerine kalarak bunu gösterdik.'' ifadelerini kullandı.

Hedefe koşan bir maraton koşucusu gibi olduklarını vurgulayan Doğanyüz, şöyle konuştu:

"Başarımızın arka planında çok istemek, güvenmek, çok çalışmak ve sabırlı olmak yatıyor. Bu gençlere emeği geçen önceki antrenörlerine teşekkür etmek gerekli ancak başarı, devamlı ve kalıcı olduğu zaman değer kazanıyor.''

Ayşe Abla Okulları Genel Müdürü ve kurucu temsilcisi Hilal Erdinç ise takımlarının başarısıyla çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Spor ve sanat çalışmalarıyla bireyin gelişimini en üst düzeye çıkarmayı amaçladıklarını anlatan Erdinç, "Akademik başarı kadar sosyal, kültürel ve sportif başarılarımıza da önem veriyoruz. Takımdan geçen sene mezun olan 6 öğrencimiz oldu ve biri ABD'de olmak üzere tıp fakültesi, iç mimarlık, bilgisayar mühendisliği ile beden eğitimi ve spor yüksekokullarına girdi." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :