Aynaya gülümseyerek bakmak istiyor

Aynaya gülümseyerek bakmak istiyor

Elazığ'da, sobada yanan yüzü ve ellerinde oluşan izler nedeniyle hayata küsen ve okula devam edemeyen 19 yaşındaki Sakine Özdemir, aynaya ağlayarak değil gülümseyerek bakacağı günleri bekliyor

ELAZIĞ (AA) - İSMAİL ŞEN - Elazığ'da, bir yaşında iken sobada yanan yüzü ve ellerinde oluşan yanık izlerinden dolayı eğitimini yarıda bırakan ve hayata küsen 19 yaşındaki Sakine Özdemir, tedavi için yardım bekliyor. 

Altı çocuklu dar gelirli bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Özdemir, bir yaşındayken annesinin odada yalnız bıraktığı sırada beşiğinin devrilmesi sonucu yüzü ve elleri sobada yandı.

Yüzünün sol tarafında ve ellerinde yanık izleri ve şekil bozuklukları oluşan Özdemir, okul çağına geldiğinde çevresindekilerin kendisine acıyarak veya çekinerek bakması nedeniyle sosyal yaşamdan uzaklaşmaya başladı.  

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzündeki ve ellerindeki yanık izlerinden dolayı çocukluğunu ve gençliğini yaşayamadığını belirtti. 

7 yaşında okula başlamasıyla birlikte, yüzündeki ve ellerindeki yanık izlerinden dolayı akranlarının kötü davranışlarına maruz kaldığını ve bu yüzden insanlardan uzaklaşarak sosyal hayattan koptuğunu anlatan Özdemir, "İlkokula başladığımda diğer çocuklardan farklı olduğumu anladım. Okulda bazı öğrenciler benden korkup kaçıyordu, bağıranlar oluyordu. Benden sanki bir canavar görmüş gibi korkup kaçıyorlardı. Bu olaylar beni çok üzdü" diye konuştu. 

Yaşadığı kötü anılardan dolayı aynaya her baktığında yüzündeki yanık izlerini görerek dakikalarca ağladığını ve "keşke hiç doğmasaydım" dediğini söyleyen Özdemir, karşılaştığı olumsuz durumlara daha fazla dayanamayarak lise 1'den sonra okulunu bırakmak zorunda kaldığını ifade etti.

-Yüz nakli haberleri umutlandırdı

Özdemir, son yıllarda Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından kendisinden daha ağır durumdaki hastalara yapılan yüz nakilleri ile ilgili haberleri göründe içinde bir umut ışığı doğduğunu ancak bu kez de maddi engellerle karşılaştığını belirtti.

Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için tedavi edilemediğini aktaran Özdemir, "Ben de herkes gibi normal bir yüzüm olsun istiyorum. Yarım bir insan gibi yaşamak istemiyorum. Benim de bir genç kız olarak hayallerim var, ben de mutlu olmak istiyorum. Tedavi edilirsem yeniden doğmuş gibi olacağım" diye konuştu.

- Tedavi için yardım bekliyor

2013 yılında eski Elazığ Valisi Muammer Erol'un kendisine sahip çıkarak, umutlarını yeşerttiğini ancak valilik desteği ile kentteki özel bir hastanede 1,5 yıl devam eden lazer tedavisinden bir sonuç alamadığını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Bu konuda daha donanımlı bir hastanede yapılacak tedavi ile yüzümdeki izlerden kurtulabileceğime  inanıyorum.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Lütfen beni de kızı yerine koysun, onun da bir kızı var. Ailem sahip çıkamıyor, siz sahip çıkın. Ellerimi ve yüzümü iyileştirin. Tek çarem, tek ümidim sizsiniz. Bir düğün olsa, nişan olsa gidemiyorum. İçim bir tuhaf oluyor. Gitsem bile kendimi bir zindandaymışım gibi hissediyorum, mutlu olamıyorum."

Özdemir, en büyük hayalinin yüzündeki yanık izlerinden dolayı yaşadığı psikolojik baskılar nedeniyle bırakmak zorunda kaldığı okuluna devam edip hemşire olmak olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı