Aykut Kocaman'ın hakem öfkesi dinmiyor VİDEO HABER

Aykut Kocaman'ın hakem öfkesi dinmiyor VİDEO HABER

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Kocaman:"Çok üzgünüm gerçekten. Maç elimizdeydi. Futbolcularım çok iyi niyetli bir şekilde mücadele etti"

 

 Spor Toto Süper Lig'de sahasında Aytemiz Alanyaspor'a 3-2 yenilen Atiker Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, maçın hakemi Mete Kalkavan'ı eleştirdi.

Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Aytemiz Alanyaspor'un dezavantajlarını iyi değerlendirdiklerini ifade etti.

Erken bir gol bulduklarını belirten Kocaman, Aytemiz Alanyaspor'u 38. dakikaya kadar kalelerine yaklaştırmadıklarını dile getirdi.

Kocaman, ikinci yarıda da maçı kazanmak için çok çaba gösterdiklerini vurgulayarak, "Çok üzgünüm gerçekten. Maç elimizdeydi. Futbolcularım çok iyi niyetli bir şekilde mücadele etti." dedi.

Maçın hakemi Mete Kalkavan'ı eleştiren Kocaman, "“Kendi sahamızda oynadığımız son iki maç ilk 5-6 takım arasına girebilme savaşı verebileceğimiz bir sezonu bizim adımıza tam bir hüsrana çeviren bir durum yarattı. Bu açıdan tabiki de hem kendi adımıza hem takım adına, taraftar adına son derece üzgünüz. Rakibimizin sahaya çıkarken avantajlı ve dezavantajlı tarafları vardı. Avantajlı tarafları öndeki oyuncuları son derece hızlı ve direkt kaleye gitmeyi seven, topu taşıyabilecek kalitede oyunculardı. Defansifte dezavantajları vardı. Bunu son derece iyi kullandık. Hemen erken golü bulduk. Farkı arttırmak için çabalarımız vardı. Ama olmadı. 38.dakikaya kadar hemen hemen kalemize hiç yaklaştırmamayı başardık. Ancak Amir’in bir top kaybı, arkadan çekerek faul yapma çalışması ama yapamaması, ancak hemen 1 metre ilerisinde Vagner Love’nin direkt suratına müdahalesi ve hakemin görememesi. Bu sene bizim maçlarımızda bu durum çokça yaşandı. 12-13 maç sayabilirim şu anda. İkinci devrede çabalar, çabalar, çabalar. Ama olmadı. Tabiki de bizimde hatalarımız var. Etrafımdaki insanlar, dostlarımi, ahbaplarım, zaman zaman gazeteciler hakemlerle ilgili çok fazla yorum yapmamı bana yakıştıramadıklarını söylüyorlar. Doğruyu da söylüyorlar. Evet hakemlerle ilgili yorumları çok fazla yapmamak gerekiyor. Ama BELİRLEYİCİLER. Bu sene en az 12-13 tane maçımız bu şekilde gitti. Sadece son dönemden birkaç tane söyleyeceğim. Vagner Love’nin yaptığı çok net faul. Devam. Perde indi gözüne. Ama göze inan perde bir anda kalkıyor. Ufak bir şarjla penaltı olabilir. Gri bir pozisyon çünkü. Ufak bir şarjla rahat bir şekilde gelip penaltı noktasını gösterebiliyor. Kasımpaşa lig maçına dönüyorum. Aleyhimize verilen penaltı. Vukovic direkt kafasıyla topa vuruyor. Penaltı değil ama penaltı çalınıyor. Hemen 15 dakika sonra çok net bir pozisyon ceza sahası içerisinde Riad Bajic’e yapılan penaltı verilmiyor. Göze hemen perde iniyor. Arkasından hemen yine Kasımpaşa ile oynadığımız kupa maçında yediğimiz ilk gol çok net iki tane yüzde yüz faulden dönen top bize verilmeyen karar gol oluyor. Geçen hafta Osmanlıspor maçında rakip oyuncu kalecimizin üzerinden kendisi atlıyor, çok kolay bir şekilde penaltı çalınıyor. Bu hafta 1-0 öndeyken ve herşey yolunda giderken yine penaltı. Şimdiye kadar söylediklerimi geri alıyorum ve hiçbir şey söylemedim diyelim. Ama hakemler BELİRLEYİCİLER ve kötü yönetiyorlar. Sorun ben miyim? Konyaspor’mu ? Bilemiyorum ama bu sene olumlularda gözlere perde iniyor, olumsuzlarda çok net her şeyi görebiliyorlar. Konuşmayalım, konuşmakta istemiyorum. İnsanlar, bunlarında sosyal hayatları var. Aileleri var. Eleştirilmeleri hiç hoş değil. Ama sonucu belirleyiciler. Gerçekten çok üzgünüm. Elimizde olan bir maçtı. Oyuncularım çok iyi niyetli mücadele ettiler. Ama bir yere kadar geliyor, sonrasında olmuyor… ” dedi.

 Aytemiz Alanyaspor cephesi

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Safet Susic ise her iki taraf için de çok iyi maç olduğunu söyledi.

Motivasyonlarının Atiker Konyaspor'a göre daha fazla olduğunu aktaran Susic, "Haklı bir galibiyet aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Boşnak teknik adam, bir basın mensubunun, Aykut Kocaman'ın takımdan ayrılması durumunda Konyaspor'dan teklif gelirse kabul edip etmeyeceğiyle ilgili sorusu üzerine "Aytemiz Alanyaspor'da sözleşmem devam ediyor. Buradan memnunum." cevabını verdi.

 

Etiketler :