Aykut Kocaman'dan transfer açıklaması

Aykut Kocaman'dan transfer açıklaması

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Zuta transferi dışında başka transfer talebinin olmayacağını ancak çok iyi bir fırsat gelirse de bunu değerlendireceklerini söyledi. Kocaman, Fenerbahçe ile ilgili nezaket gereği verdiği soruları da bundan

 

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Zuta transferi dışında başka transfer talebinin olmayacağını ancak çok iyi bir fırsat gelirse de bunu değerlendirebileceklerini söyledi. Antalya kampında yayıncı kuruluş Beınsport’a konuşan Kocaman, Konya şehrinin şampiyonluğu istediğini kendilerinin de istediğini ancak bunun gerçekleşmesi için  adım adım, sağlam zeminler üzerinde çalışacaklarını söyledi.  Fenerbahçe’yle ilgili verilen sorulara nezaketen yanıt verdiğini ancak sanki tüm konuşmasını Fenerbahçe üzerine yapmış gibi bunun ön palan çıkartıldığını ifade eden  Kocaman bundan sonra b u konuda kendisini daha geri çekeceğini ve Fenerbahçe ile ilgili sorulara yanıt vermeyeceğini söyledi. İşe Kocaman’ın konuşmasından başlıklar:

 

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Zuta transferi dışında başka transfer talebinin olmayacağını ancak çok iyi bir fırsat gelirse de bunu değerlendirebileceklerini söyledi. Antalya kampında yayıncı kuruluş Beınsport’a konuşan Kocaman, Konya şehrinin şampiyonluğu istediğini kendilerinin de istediğini ancak bunun gerçekleşmesi için adım adım, sağlam zeminler üzerinde çalışacaklarını söyledi.  Fenerbahçe’yle ilgili verilen sorulara nezaketen yanıt verdiğini ancak sanki tüm konuşmasını Fenerbahçe üzerine yapmış gibi bunun ön palan çıkartıldığını ifade eden Kocaman bundan sonra bu konuda kendisini daha geri çekeceğini ve Fenerbahçe ile ilgili sorulara yanıt vermeyeceğini söyledi. İşe Kocaman’ın konuşmasından başlıklar…

ANTRENÖRLÜK HAYATIMDA EN UZUN  KAMP DÖNEMİNİ GEÇİRİYORUZ

Antrenörlük hayatımda en uzun kamp dönemi olacak. Uzun kampları sevmem ben. Çünkü ligin sonlarına doğru katıldım Konyaspor ailesine. Katıldığımız andan itibaren ki süreçte olumlu anlamda gözüken ligin lideri ile 8’incisi arasında 2 maç gibi bir fark var. Çok büyük bir fark yok. Dolayısıyla 2. yarıda üstte yer alan takımlar yedinci sekizinci sıraya gidebilirler. 8. sıradaki takımlar da umut vadeden bir durum olabilir onlar da bir anda ikinci, üçüncü sıraya yükselebilirler.

 

ÜST SIRALARI HEDEFLİYORUZ

Bizim de içinde olduğumuz pek çok takım bu noktaları kovalayabilir miyiz diye düşünüyor. Kompakt bir yapı oluşturmak adına daha fazla bir arada zaman geçirmek ve bir iki tane daha fazla antrenman yapabilme, en azından bir pozisyon daha defansif bir pozisyon daha ofansif anlamda beraber olma adına uzun bir kamp yapmaya karar verdik. İlk hafta gayet iyi, olumlu geçti.

 

TAKIMLAR OLDUKÇA YAKIN

Bu sezon geçen sezona göre takımlar daha yakın gözüküyor. Doğru oyunu oynayan takımlar biraz daha fazla. Ekonomik problemler de takımları birbirine yaklaştırdı gibi gözüküyor. Bakalım 2. yarı ne getirecek ne götürecek ben de merakla bekliyorum.

 

DOĞRU OYNAYAN TAKIM SAYISI ARTTI

14. yabancıyla 4. sezondayız. Takımların birçoğu ucuz ve kaliteli oyuncuları nispeten bir araya getirebiliyorlar. Bir alt ligi de içine katmak lazım. Oyundaki ana stratejisini ısrarla uygulamaya çalışan, ayrıntıları düşünen antrenör grubu gelmeye başladı. Bizim jenerasyonda da var, arkadan gelen jenerasyonda da var. Bu çok sevindirici bir şey. Kaliteli yabancılarla kaliteli yerliler bir araya gelince daha doğru oynayan takımlar oluşmaya başladı. En az 5-6 tane takım var böyle. Türkiye’de uzun süredir yürütülen yanlış kulüp politikaları duvara çarptı. Lig her ana her şeyin olabileceği bir lig oldu. Bir tek Başakşehir’in ilk 2’de bitirme ihtimali çok yüksek bir yüzde olarak gözüküyor.

 

ŞEHİR ŞAMPİYONLUĞU ÇOK İSTİYOR

Şampiyonluk konusunda gerçekten şehir bunu çok istiyor. Başka şehirlerde var. Buraya aday takılmadan birisi olarak gözüküyor Konyaspor. Zemini sağlamlaştırmadan, şampiyonluk binasını inşa etmek doğru da değil, kolay da değil. Eğrisi doğrusuna denk gelip olduğunu arsaysak bile sonraki senelerde takımı uçuruma götürme ihtimali yüksek bir durum. Adımla yöntemiyle 2 maçtan birini kazanan bir takım olduktan sonra üzerine inşa etmek daha doğru, mantıklı, akılcı bir yol gözüküyor. Şehir istiyor, biz de istiyoruz, olabilir mi, bugünkü konjonktürde buna uygun. Ama konjonktür buna uygun diye hesapsız harcamalar bizi uçuruma da sürükleyebilir. İstekliliği ve heyecanı kaybetmeden altımızı doğru hamlelerle doldurarak bu yola çıkmak en büyük arzumuz, yapabilirlik ayrı bir şey.

 

KULÜP EKONOMİSİNİ HEP ÖN PLANDA TUTTUK

Biz Konyaspor’dayken kulüp ekonomisini ön planda tutarak bu başarıları elde ettik, biz ayrıldıktan sonra tam tersi bir durum gördük. Avrupa Ligi’ne direk olarak gitmiştik. İster istemez Avrupa ligi örselenmeler oluşturuyor. İster istemez Avrupa’da da başarılı olma isteği doğuyor o zaman ligi unutuyorsunuz. Sizi var eden ligi unutuyorsunuz. İkisini bir arada götürme gücü, derinliği, tecrübesi olmadığı için odaklanma öbür taraf oluyor. Lig nasıl olsa olur düşüncesiyle baktığınızda da lig elden kaçıyor. Ben buna çok özen göstermeme rağmen ilk sene Avrupa Ligi’nde devam ederken ligde aldığımız sonuçlarla elendikten sonra ligde aldığımız sonuçlar arasında çok büyük fark oldu.  Dolayısıyla dengeleri oturtmak, zihni sağlamlaştırmak lazım. Zemini sağlam olmayan hiçbir bina hiçbir kurum hiçbir takım planlı başarıyı elde edemez. Geçici başarılar olur. Bugünün getirdiklerini doğal afetler gibi yarın alır götürür.

 

BAŞKA TRANSFER TALEBİM OLMAYACAK

Çok büyük bir fırsat olamadığı sürece benim bir talebim olmayacak. Oyuncu dağılımı dengesiz bir takım var. Zuta transferiyle defansı biraz daha dengelemeye çalıştık. Sonra bira daha stoperlerde, daha sonra orta sahayı dengelemek, kadro derinliğini artırmak en büyük amaçlarımızdan birisi. Zuta da bu doğrultu da yapılmış bir transfer.

 

FENERBAHÇE KONUSUNDA ARTIK KONUŞMAYACAĞIM

İster istemez konu Fenerbahçe’ye geliyor. Çok uzun yıllar çalıştım. 1 saatlik konuşmanın 55 dakikası; bulunduğum kurumu anlatma, mesleğe, hayata bakışı anlatma şeklinde olurken nezaketen kurduğum cümleler, sanki bütün konuşmamın Fenerbahçe gibi yansıtılmasını anlayamıyorum. Bu Fenerbahçe’nin büyüklüğünden kaynaklanıyor anlıyorum ama bundan sonra bir adım daha geri atacağım. Soruyu sorana saygıdan dolayı verdiğim birkaç cümlelik yanıtın daha öteye gitmesi artık canımı sıkıyor. Bulunduğum kuruma da saygısızlık olarak görüyorum ben bunu. O nedenle bugünden itibaren Fenerbahçe’yle ilgili konuların dışına kalacağım.

 

Etiketler :