Aykut Kocaman'dan ilginç Avrupa yorumu

Aykut Kocaman'dan ilginç Avrupa yorumu

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman: "Hazır mıyız? Benim naçizane görüşüm hazır olduğumuz konusunda çok kanaat sahibi değilim"


 Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Torku Konyaspor, sahasında son dakikalarda bulduğu golle Çaykur Rizespor'la 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından iki takımın da teknik adamları açıklamalarda bulundu.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, son zamanlardaki en mükemmele yakın olan oyunu oynadıklarını ifade ederek, “İki takımın da büyük iddialarının olmadığı bir oyunda benim en azından futbol anlayışıma göre her iki taraf için de mükemmele yakın bir oyun ortaya çıktı. Sonuç olarak bakıldığı zaman iki taraf da kaybettiği 2 puan için üzülebildiği gibi böyle bir maçtan birer puan çıkardığı için de sevinebileceği bir maç oldu. Bu oyunun iki tane güçlü teması var. Kuvvetli savunma ve atak. Bugün maçının bütününde özellikle Rizespor takımı mükemmele yakın savunma yaptı. Temel özellikleri olan hızlı ataklar da yaptılar. Bizim ise ilk yarıdaki temel sorunumuz sadece son paslar ve son vuruşlarda eksilik vardı. İkinci yarı bunu toparlamaktı niyetimiz. Aynı oyuncularla ama oyunun biraz daha bizim adımıza agresifliğini arttırmamız gerektiğini anlattık oyunculara. Oyuna böyle de başladılar. Buna rağmen maçın sonlarında hakikaten ikinci golü yeme tehlikesiyle de karşılaştık. Ama özellikle ikinci yarıyı geri dönüşlerde, oyunu kenarlara doğru itmede, birebirlerde, ikili oyunlarda son derece başarılı şekilde oynadık. Ve gelen gol hem maç boyunca büyük destek veren taraftar için hem de bu kadar güzel oynamaya çalışan takımımızın emeğinin bir karşılığı oldu” dedi.

“UEFA’YA HAZIR OLDUĞUMUZ KONUSUNDA ÇOK KANAAT SAHİBİ DEĞİLİM”
Bir basın mensubunun, "UEFA’ya gitmek ödül mü ve buna hazır mısınız?" sorusuna Kocaman, şu şekilde cevap verdi:
“UEFA’ya gitmek her kulüp için ana amaçlardan bir tanesidir. Bir taraftan ligde kalmak bir taraftan ligde baş takımlardan biri olmak bununla beraber de Avrupa kupalarında hem ülkeyi hem de şehri temsil etmek. Bunu elde edebiliyorsanız bu ödüldür. Hazır mıyız? Benim naçizane görüşüm hazır olduğumuz konusunda çok kanaat sahibi değilim. Bu tarafıyla bakıldığı zaman UEFA eğer bizim için olursa biraz Konyaspor camiası olarak bizi riskli bir duruma doğru da götürebilir. Bu hassas şekilde yürütülmesi gereken bir durum gibi gözüküyor. Ödül mü derseniz ödül ama öbür taraftan son derece riskli olduğunu söyleyebilirim. Çünkü son derece benzer olumsuz örneklerini de daha önce gördük.”

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da zevkli bir 90 dakika izlediklerini belirterek, “İki ayrı 45 dakika ilk devre topa daha fazla hükmeden takım görüntüsünü biz çizdik. İkinci yarıda tam aksine Konyaspor topa daha çok sahip olan hücumda da etkili gözüken ama o etki içerisinde net pozisyon vermedik. Atağa çıkışlarımızda son pasları değerlendiremedik. Yüzde yüz bir pozisyona girmişken dönen top gol oldu. Belki son dakikada 1-1’den sonra Deniz Sercan’a çıkarsa o vuruş maçı bizim lehimize bitirebilirdi. Ama nihayetinde iyi bir maç oldu. İki takım oyuncularına da teşekkür ediyorum” diye konuştu.