Aykut Kocaman, takımın başarılı olma şartını açıkladı

Aykut Kocaman, takımın başarılı olma şartını açıkladı

Aykut Kocaman, oyuncuların performanslarından memnun olduğunu söylerken, oyun anlayışlarını ve sistemlerini lig maçlarında sahaya yansıttıkları zaman başarının geleceğine inandığını ifade etti.

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Avusturya'da yapılan ikinci etap kampının beklentilerini karşıladığını ve oyuncuların performanslarından memnun olduğunu söylerken, oyun anlayışlarını ve sistemlerini lig maçlarında sahaya yansıttıkları zaman başarının geleceğine inandığını ifade etti.

19 Temmuz'da başlayan Avusturya'daki ikinci etap kampımızın Gaziantepspor ile oynanan maçın ardından tamamlandığını ifade eden Kocaman, "İki kaliteli takımın, futbolun sertliğini içinde barındıran, kıran kırana bir maçı oldu. Yakaladığımız fırsatlar, değerlendiremediğimiz penaltı ve sonrasında kalemizde gördüğümüz gol. Kaybettik. Sonuçta hazırlık maçı. Ama yapmayı planladıklarımızın neresinde olduğumuzu görme adına iyi bir sınav oldu" diye konuştu.

 Kocaman, 14 gün süren Avusturya kampının faydalı geçtiğine inandığını belirterek, "Günde bazen çift, bazen de tek antrenman yaparak yoğun ve yorucu bir tempoda çalıştık. Bu çalışmalarda takımımızın planladıklarımızın neresinde olduğunu, istediklerimize nasıl cevap verdiğini gördük. Genel anlamda bakıldığında geçtiğimiz sezon kaldığımız yerden yolumuza devam ediyoruz. Ama bu tabiki de yeterli değil. Bunun üzerine çıkma adına ligin başlamasına kadar olan bölümü en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Hazırlık döneminde oyuncularımızın sakatlık yaşamaması da bizim adımıza önemli bir gelişme. Oynadığımız hazırlık maçlarında olumlu işler yaptık. Ama sonuçlar kesinlikle yanıltıcı olmasın. Bizim için asıl hedef Akhisar Belediyespor maçıyla başlayacak lig olacak. Bu doğrultuda sezona en hazır şekilde girmek için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Avusturya kampında oynamayı planladıkları hazırlık maçlarının iptalini de değerlendiren Aykut Kocaman, "Burada daha çok taktik antrenmanlar, hazırlık maçları oynamayı planladık. Ama Galatasaray-Udinese maçında yaşanan olaylardan dolayı oynayacağımız maçların iptal edilmesi bizi de olumsuz etkiledi diyebiliriz. Artık bu duruma bir son verilmesi gerekiyor. Takımlara ve oyunculara karşı sevgi bu şekilde gösterilmeye devam ederse hazırlık maçları oynanamayacak duruma gelinecek ve o zamanda takımlarımızın yurtdışına kamp yapmaya gelmesine gerek kalmayacak. Vatandaşlarımız lütfen sevgilerini daha güzel bir şekilde ortaya koysunlar. Kimsenin kimseye zarar vermeye, maç izleme özgürlüğünü olumsuz gelişmelerle elinden almaya hakkı yok" şeklinde görüş belirtti.

İki günlük izin sonrasında 5 Ağustos'da Konya'da çalışmalara yeniden başlayacaklarını da sözlerine ekleyen Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, "Geçtiğimiz sezon taraftar-stadyum-takım üçgeni çok iyi bir şekilde işlemiş ve takım olarak önemli işler yapmıştık. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi taraftarımız bu takım için önemli bir itici güç. Bunun avantajını yeni sezonda da kullanmak istiyoruz. İnşallah onlarla buluşacağımız ilk lig maçında Akhisar Belediyespor karşısında arzu ettiğimiz sonuca alarak yeni sezona iyi bir başlangıç yaparız. Şimdi tek düşüncemiz yapacağımız antrenmanlarla Akhisar Belediyespor maçına hazırlanmak" ifadelerini kullandı.