Aykut Kocaman-Şenol Güneş rekabeti

Aykut Kocaman-Şenol Güneş rekabeti

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 25. hafta maçında yarın deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Geçen yılki olaylı derbi sonrası Aykut Kocaman ile Şenol Güneş ilk kez karşı karşıya gelecek

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile Beşiktaş’ın teknik patronu Şenol Güneş, 17’si Süper Lig, 5’i Türkiye Kupası olmak üzere 22 kez takımlarının başında karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda Kocaman’ın ekipleri 9 galibiyet elde etti. Şenol Güneş ise Kocaman’a karşı saha kenarında 7 kez galibiyet sevinci yaşadı. Tecrübeli iki teknik adamın başında bulunduğu takımlar 6 maçta da berabere kaldı. Aykut Kocaman, Malatyaspor, Konyaspor ve Fenerbahçe, Şenol Güneş ise Trabzonspor, Bursaspor ve Beşiktaş’ı çalıştırdığı dönemlerde birbirleriyle rakip oldu. Kocaman ve Güneş ilk kez, 23 Ocak 2005’te Türkiye Kupası maçında teknik adam olarak karşı karşıya geldi. Bu maçta Güneş’in çalıştırdığı Trabzonspor, Kocaman’ın ekibi Malatyaspor’u 2-0’la geçerek tur atladı.

İki teknik adam, 14 yıl önce başlayan saha kenarındaki rekabette, 23. randevuya yarın Vodafone Park Stadı’nda çıkacak.

LİG MAÇLARINDA EŞİTLİK VAR

Aykut Kocaman ve Şenol Güneş’in Süper Lig'de teknik direktör olarak karşılaştığı 17 maçta taraflar 6’şar galibiyet elde ederken, 5 maç berabere bitti. Şenol Güneş'in yönettiği takımlar, Aykut Kocaman'a son 9 maçın sadece 2’sinde mağlup oldu.

KONYASPOR’LA BEŞİKTAŞ’I 2 KEZ DEVİRDİ

Son dönemlerde Beşiktaş’a karşı başarılı sonuçlar alan Atiker Konyaspor, Beşiktaş karşısında elde 4 galibiyetin 2’siniAykut Kocaman yönetiminde çıktığı maçlarda elde etti.

TEK DEPLASMAN GALİBİYETİ 2015’TE

Atiker Konyaspor Beşiktaş’a karşı tek deplasman galibiyetini 18 Mayıs 2015 tarihinde aldı. Stadı inşa halinde olduğu için Osmanlı Stadı’nda oynanan maçı Aykut Kocaman’ın öğrencileri, 80. dakikada Torje’nin golüyle 1-0 kazandı.

Etiketler :