Aykut Erdoğdu'nun Deniz Baykal'ı protokolden kaldırdığı doğrulandı

Aykut Erdoğdu'nun Deniz Baykal'ı protokolden kaldırdığı doğrulandı

Adalet Kurultayı'nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun, Deniz Baykal'ı protokolden kaldırdığı iddilarını CHP'li eski vekil Mehmet Sevigen doğruladı.

Çanakkale'de 4 gün süren Adalet Kurultayı'nın ilk gününde CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, CHP'nin İkinci Kurucu Genel Başkanı Deniz Baykal'ı protokolden kaldırdı. Aykut Erdoğdu Deniz Baykal'ın protokolde oturmasından itibaren 'milletvekili arkadaşlar ön sırayı terk etsin' anonsları yaptı. Baykal'ın protokolden kalkmasından sonra anonslar da kesildi.

 

Deniz Baykal ile Adalet Kurultayı'nın yapıldığı alana gelen ve yanında yer alan eski vekil Mehmet Sevigen konu ile alakalı Yurt gazetesine yaptığı açıklamada olayı doğruladı.

BEN KALKMAZDIM, DENİZ BEY KİBARLİK GÖSTERDİ KALKTI

Partinin hafızasının, partinin değerlerinin bilinmesi gerektiğinin altını çizen Sevigen "İnsan partili olunca partinin de kıymetini biliyor, partilinin de kıymetini biliyor. Burada izlenecek asıl konu, öyle Ahmet'in, Mehmet'in laf edip etmemesi değil. Ben bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Ben kalkmazdım, Deniz bey kibarlık gösterdi kalktı." dedi.

DENİZ BAYKAL BU PARTİNİN İKİNCİ KURUCU GENEL BAŞKANIDIR

Sevigen, Deniz Baykal'ın CHP'nin ikinci Kurucu Genel Başkanı olduğunu belirterek, "Altan beyin anonsunu okudular, 6 ay genel başkanlık yaptı, çok memnun olduk. Ama orada Kurucu Genel Başkan'ın orada olduğu anonsunu bile yapmadı o arkadaş. Bizim üzüldüğümüz konu bunlardır. Üzüntümüz budur, bir sitemimiz, birşeyimiz yok. Burada önemli olan nokta şu; partili olsa böyle birşey yapmaz. Bu partiyle ve partililerle ilgili... Partiye emek verse bu arkadaşlar böyle yapmazlar. Parti için emek verseler, alın teri akıtsalar kıymetini bilirler. Çünkü bilirsin ki sen öyle yaparsan, parti kırılacak, yıpranacak... Ne partilileri ne de genel başkanı kırmaya kimsenin hakkı yok. Takdiri partililerimize, halkımıza bırakıyoruz." ifadelerini kullandı