Ayı yavrularına kamyon çarptı

Ayı yavrularına kamyon çarptı

Erzincan-Erzurum Karayolu'nda iki ayı yavrusu kamyonun çarpması sonucu telef oldu

ERZİNCAN (AA) - Erzincan-Erzurum Karayolu'nda iki ayı yavrusu kamyon çarpması sonucu öldü.

Alınan bilgiye göre, Erzincan-Erzurum Karayolu'nun Üzümlü İlçesi Sansa Deresi mevkisinde yoldan geçen vatandaşlar, yol kenarında hareketsiz yatan iki ayı yavrusunu görünce durumu jandarma ile Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerine bildirdi.

Bölgeye gelen jandarma ile milli parklar görevlilerince yapılan incelemede, ayı yavrularının yoldan geçen bir kamyonun çarpması sonucu öldüğü anlaşıldı.

Jandarma, ayı yavrularına çarptıktan sonra olay yerinden kaçan kamyon sürücüsünü yakalamak için araçtan yola düşen parçaları incelemeye aldı.

Ayı yavruları daha sonra görevlilerce gömülmeleri için yoldan alınıp bir kamyona konularak götürüldü.

Olay sebebiyle yoldan geçen çok sayıda sürücünün de araçlarından inerek ayı yavrularını görmeye çalışması dikkati çekti.

Ayı yavrularını görerek jandarmaya ihbar eden vatandaşlardan Hasan Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sabah yoldan geçerken yolun virajlı bir bölümünde iki tane ayı yavrusu gördük, muhtemelen araç çarpması sonucu telef olmuşlardı. O saatlerde hayvanlar su içmek için yol kenarındaki Karasu Nehri'ne iniyor. Yol viraj olduğu için kamyon şoförü ayıları fark edemeyip çarpmış olabilir. " dedi.

Doğal yaşamın korunması gerektiğine işaret eden Keleş, "Bu hayvanları doğada korumamız gerekli ama maalesef dikkatsiz sürücüler nedeniyle hayvanlar telef oldu. Burası doğanın içinde bir yer hayvan ve ayı sürülerinin bolca geçiş yaptığı bir bölge. Şoförlere daha dikkatli olmalarını öneriyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :