Aydoğdu ailesi 3 yıl arayla evlat acısı yaşadı

Aydoğdu ailesi 3 yıl arayla evlat acısı yaşadı

Adana'nın Aladağ ilçesinin kırsal kesimindeki mahallelerinden Kışlak'ta yaşayan Aydoğdu ailesi, 3 yıl içinde iki kez evlat acısı yaşadı- Özel yurttaki yangında yaşamını yitiren 14 yaşındaki Sema Nur Aydoğdu'nun ablasının da 3 yıl önce aynı yaşta attan düş

ADANA (AA) - ÖMER FANSA - Aladağ ilçesindeki özel yurtta çıkan yangında kızları ölen Aydoğdu ailesinin, 3 yıl önce de attan düşen diğer çocukları Esra'yı kaybettiği öğrenildi.

Yangında yaşamını yitiren öğrencilerden Sema Nur Aydoğdu (14), İlknur Maden (13) ve Cennet Karataş'ın (11) cenazesinin toprağa verildiği Kışlak Mahallesi'nde, yöre halkı yaşamını yitiren çocukların acısını yaşıyor.

Aileler, evlerinde ve belediyelerce kurulan çadırda taziyeleri kabul ediyor. Öğrencilerden Sema Nur Aydoğdu’nun (14) yakınları da başsağlığı dilemek için ailenin evine geliyor.

Sema Nur Aydoğdu'nun ablası Esra Aydoğdu'nun da 3 yıl önce 14 yaşındayken attan düşüp hayatını kaybettiği öğrenildi. Aydoğdu ailesi, 3 yıl içerisinde dört çocuğundan ikisini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

- "Kozan'a taşınmayı düşünüyorduk"

Sema Nur Aydoğdu'nun geçen hafta içi TEOG sınavı sonrası köyüne geldiği, halasının kızının Kozan'daki mevlitli düğününe katıldığı belirtildi.

Aydoğdu'nun annesi Durdu Aydoğdu, kızının en son kardeşine sarılarak evden ayrılıp Aladağ'a gittiğini söyledi.

Kızını iki yıldır söz konusu yurda gönderdiğini ifade eden anne Aydoğdu, "Son sınıftaydı. 'Bu sene okusun liseye geçince Kozan'a taşınırız, diğer kardeşleri de büyüyor, ilçede okur' diye düşündüm. Nasip olmadı. Ablası da kendisi de aynı yaşta vefat etti."

- Öğretmen olmak istiyordu

Yaşamını yitiren Kışlaklı öğrencilerden İlknur Maden'in TEOG tatili sonrası pazartesi yurda döndüğü belirtildi.

Maden'in annesi Emine Maden, kızının derslerinde başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Hayalleri gerçek olmadı. 'Üniversiteye gideceğim' diyordu, başaramadı." diye gözyaşı döktü.

İki ağabeyi bulunan İlknur Maden'in köyde eğitim gördüğü sırada öğretmeni olan Şeyda Gürses de evi ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Gürses, İlknur Maden'i anlatırken, "Çok başarılıydı. Öğretmen olmak istiyordu. Aşırı çalışkan, aşırı zekiydi. Nasip olmadı." sözlerine yer verdi.

- İkinci sınıftaki kardeşinin durumunu merak ediyordu

Öğrencilerden Cennet Karataş'ın TEOG sınav tatilinin ardından pazartesi günü yurda döndüğü belirtildi. 3 kız, bir erkek kardeşi bulunan ve ailenin en büyüğü olan Karataş'ın en küçük kardeşi ikinci sınıfa giden İbrahim Karataş'ın eğitimiyle yakından ilgilendiği aktarıldı.

Kışlak köyü öğretmeni Ayşe Kılıç, Karataş'ın bir süre önce kardeşinin durumunu sormak için okula geldiğini, kimi zamanlar da misafir öğrenci gibi derslere girdiğini anlatarak, "Konuşuyor, sohbet ediyorduk. Okuyup avukat olmak istiyordu." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :