Aydınlar’da Yazıcıoğlu anıldı

Aydınlar’da Yazıcıoğlu anıldı

Şehadetinin 10. Yılında Muhsin Yazıcıoğlu’nu anlatan Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Muhsin Yazıcıoğlu pek çok kişinin emniyet sigortasıydı."dedi.

17 defa badire atlatmıştı. 18.’sinde Allah onu daha sonra dua yerine geçecek olan “üşüyorum” diyerek yanına aldı” dedi.

Konya Aydınlar Ocağı’nın Selçuklu Salı Sohbetleri’nde, Şehadetinin 10. Yılında Muhsin Yazıcıoğlu dile geldi. Dünyanın en çetrefilli coğrafyasında yaşayan bir millet olarak tarihin devletler mezarlığına gömülmemek için 900 yıl direndiğimiz gibi daha da güçlenerek devlet olarak güçlü olmak zorunda olduğumuzu hatırlatan Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü,  “Anadolu yâri güzel olan bir delikanlıya benzer. Anadolu’da tutunmak istiyorsak birlik ve beraberliğimizi tahkim etmek zorundayız” dedi.

aydinlar’da-yazicioglu-anildi--(3).jpg

MUHSİN ‘BOZKURTLAR ÇİFTLİĞİ’ KURMAK İSTEDİ

İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen sohbette Dr. Güçlü, BBP’nin kurucu lideri Muhsin

Yazıcıoğlu’nun hayatını doğumundan ölümüne kadar olan kısmını, Türkiye’nin siyasi tarihi konjonktürü ve meydana gelen olaylar çerçevesinde anlatarak “Muhsin Yazıcıoğlu, liseli yıllarda ülkücü hareketin heyecanıyla beş arkadaşıyla birlikte ileride Bozkurtlar Çiftliği diye bir çiftlik kurmayı planlarlar. Bu çiftlikten elde edilecek gelirle devleti yönetecek eli nasırlı Anadolu insanının çocuklarının yönettiği bir ülkenin gençlerini finanse edelim derler. Aralarında kur’a çekerler. Kimine tıp, hukuk, ziraat ve mühendislik çıkarken Muhsin’in şansına da veterinerlik düşer” diye konuştu.

aydinlar’da-yazicioglu-anildi--(4).jpg

ÜLKÜCÜ GENÇLİK MUHSİN’LE İSLAMİLEŞTİ

MHP ile Ülkücü Gençlik arasında İslamileşmeden kaynaklı birtakım gelişmelerin yaşanmasına rağmen Muhsin Yazıcıoğlu’nun partide genel başkan müşavirliğine getirildiğini, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığından sonra ÜGD başkanı olduğunu ve 78’li yıllarda Türkeş’e laf ettirmediğini dile getiren Güçlü, şu ifadelere yer verdi: “Ahmet Arvasi’nin Türk-İslam Ülküsü yazılarıyla ülkücü gençlik üzerinde tesirinin arttığı bu yıllarda ocak Nizâm-ı Âlem diye bir dergi çıkarır. Lütfü Şehsuvaroğlu ile birlikte dergide İslâmî ve millî söylem ve yazılar çıkmaya başlar. O yılların sloganları da “Kanımız Aksada Zafer İslam’ın”, “Kavgamız İslâm’da Dirilişedir”, “Türklük Bedenimiz İslamiyet Ruhumuz”, “Ya Allah Bismillah Allahu Ekber”, “Bayrak İnmez, Ezan Susmaz” idi. Nizam-ı Âlem dergisi 5-6 sayı çıktıktan sonra partinin emriyle kapatılıyor.”

YAZICIOĞLU KOCATEPE CAMİSİ’NDE EVLENDİ

12 Eylül 1980 Askerî Darbesinden sonra Yazıcıoğlu’nun 28 Ocak 1981’de bir evde polis operasyonuyla yakalandığını ve Mamak’ta kesintisiz 26 gün sandalyeye bağlı şekilde her türlü işkenceye tabi tutulduğunu, 5,5 senesinin de 2,5 m2’lik hücrede geçtiğini anlatan Güçlü, MHP Lideri Alpaslan Türkeş’in 85’de, Muhsin Yazıcıoğlu’nun da 87’nin nisan ayında Mamak’tan çıktığını söyledi. Yazıcıoğlu’nun Haşim Akten’in çıkardığı Gözyaşı Dergisi’nin Terziler İşhanı’ndaki bürosunun açılışını yapmak için 3 Mayıs 1987’de Konya’ya geldiğini kaydeden Güçlü, askerliğini yaptıktan sonra Muhsin Yazıcıoğlu’nun MSP’li Pakdil ailesinden Gülefer Yazıcıoğlu ile 7 Kasım 1988’de Kocatepe Camisi’nde evlendiğini belirtti.

MUHSİN YAZICIOĞLU EMNİYET SİGORTASIYDI

Yazıcıoğlu’nun cömert, yardımseverliğiyle ilgili hatıralarını da paylayan Güçlü, onun ölümüyle ilgili de açıklamalar yaptı. Güçlü, helikopterin düştüğü hava sahasında 4 uçağın geçtiğini fakat bu 4 dakikalık uydu kayıtlarında görünmediğini, deliller karartıldığını ve bununla ilgili spekülasyonların devam ettiğini belirterek “Muhsin Yazıcıoğlu pek çok kişinin emniyet sigortasıydı. 17 defa badire atlatmıştı. 18.’sinde Allah onu daha sonra dua yerine geçecek olan “üşüyorum” diyerek yanına aldı. Mekanı cennet olsun. Ruhuna birer Fatiha okuyalım” dedi.

Etiketler :