Aydın'da FETÖ'nün emniyet yapılanması davası başladı

Aydın'da FETÖ'nün emniyet yapılanması davası başladı

"Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla 16'sı tutuklu 44 sanığın yargılanmasına başlandı

AYDIN (AA) - Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 16’sı tutuklu 44 sanığın yargılanmasına başlandı.

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Tiyatro Salonu'nda yapılan duruşmaya bazı tutuksuz ve tutuklu sanıklar, avukatlar ve sanıkların yakınları katıldı. Duruşmanın yapılacağı salonun çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Çeşitli illerde tutuklu 4 sanık, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yaptı.

Tutuklu sanıklar, kendilerine yöneltilen "silahlı terör örgütü FETÖ üyeliği" iddialarını ve örgütün şifreli haberleşme programları "ByLock"u yükleme gibi suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.

Sanıklardan Ünsal Y. kendisinin herhangi bir örgüt üyesi olmadığını, emniyet teşkilatındaki görevini layıkıyla yerine getirdiğini savundu, hakkındaki kararı öğrendiğinde emniyete gidip teslim olduğunu dile getirdi.

Ünsal Y. mahkeme başkanının, FETÖ'yle ilişkili olduğu bilinen Bank Asya'ya örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla para yatırıp yatırmadığı yönündeki soruya, "Ben kimseden talimat almadım. Kimsenin talimatı üzerine de hesap açmadım." yanıtını verdi.

Silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılandığı için "içinin acıdığını" söyleyen Ünal K. ise kendisine yöneltilen "ByLock" kullanıp kullanmadığı yönündeki soruya karşı, "Ben telefonuma bu programı yüklemedim ve kullanmadım. ByLock'u kamuoyunun oluşturduğu bir algı suçu olduğuna inanıyorum. 'Çamur at izi kalsın' şeklinde bir suçtur. Benim bu programı kullanmam için yazışmalar olması gerekiyor. Ben bu programla kimseyle mesajlaşmadım." dedi.

Duruşma yarına ertelendi.

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede 16'sı tutuklu 44 sanık hakkında, "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 7,5 yıl ile 15 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :