Aydın'da 386 kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı

Aydın'da 386 kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı

Aydın'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında, kamu kurumlarında çalışan 386 kişinin görevlerinden uzaklaştırıldığı, 11 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Aydın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinde hükümeti devirmek ve anayasal düzeni yıkmak amacıyla FETÖ/PDY tarafından girişilen darbe teşebbüsü sonrası, darbe teşebbüsüne katılanların ve örgüt üyelerinin yakalanması, devlet içerisinden temizlenmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmada bazı personelin görevlerinden uzaklaştırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 346, İl Müftülüğünden 4, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden 1, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğünden 1, DSİ 21. Bölge Müdürlüğünden 4, Orman İşletme Müdürlüğünden 1, DDY Gar Müdürlüğünden 3, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden 9, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 1, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 4, Vergi Dairesi Başkanlığından 12 kişi olmak üzere 386 personelin görevden uzaklaştırıldı.

Bu arada Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden 3, Milli Eğitim Müdürlüğünden 6, Vergi Dairesi Başkanlığından 1, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 1 kişinin gözaltına alınarak adli mercilere sevk edildikleri, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandıkları kaydedildi.

Öte yandan soruşturmaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, daha önce açığa alınan Karacasu ilçesinde görevli komiser yardımcısı Mehmet Gökpınar, polis memurları Emre Okçu ve Adem Özkara gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 polis, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :