Aydın;  Ülkemizi su yatırımları ile 65 yıldır ihya ediyoruz

Aydın; Ülkemizi su yatırımları ile 65 yıldır ihya ediyoruz

Aydın; Ülkemizi su yatırımları ile 65 yıldır ihya ediyoruz...

Güçlü bir kuruluş olan DSİ dünyadaki muadil kuruluşlar arasında ilk sıralarda yer aldığının aldını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; ‘DSİ Genel Müdürlüğümüz özellikle son 16 yılda ülkemizin her köşesinde inşa ettiği su yatırımları ile münbit topraklarını suya, sulu tarım ile birliktede insanlarımızı aşa kavuşturuyoruz” dedi.

 

DSİ 4 sektörde faaliyetlerini sürdürmekle beraber, daha çok Baraj inşa eden kuruluş olarak bilinmektedir. Geriye dönüp bakıldığında bin 73 adet baraj ve gölet ile 65 adet hidroelektrik santral tamamlanarak işletmeye açılmıştır. Bu baraj ve hidroelektrik santraller arasında dünyanın en yüksek ve büyük barajları sıralamasına ismini yazdıran Atatürk, Keban, Karakaya, Altınkaya, Oymapınar Son dönemde Deriner, Ermenek ve Çine-Adnan Menderes barajları bulunuyor. Hâlihazırda inşa halinde olan Yusufeli ve Ilısu Barajları da tamamlandıklarında Türkiye’nni gurur kaynağı olarak üst sıralara yerleşecek. Genel Müdür Aydın, Türkiye ve Konya’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Son 16 yılda 7 668 tesisin hizmete alındı. Bu tesisilerin 541 adedi baraj, 534  adedi HES, 350 adedi gölet ve bent, 1.272 adedi sulama tesisi, 236 adedi içmesuyu ve temini tesisi, 17 adedi atıksu tesisi, 4.718 adedi taşkın koruma tesisidir” dedi.

TÜRKİYE'NİN GURURU TESİSLERİ TAMAMLADIK

Türkiye’nin gururu olan, dünyada ses getiren; KKTC Su Temin Projesi, Melen İçmesuyu Projesi, Gelibolu Gökbüet İçmesuyu Projesi, Ermenek Barajı , Mavi Tünel, Çine Adnan Menderes Barajı ve HES, Deriner Barajı ve HES, Borçka Barajı, 1001 Gölet ve Bent, Dalaman Akköprü Barajı,  Gördes Barajı, Zamantı Tüneli, Suruç Tüneli ve Naras Barajı gibi devasa tesislerinin bir bir tamamladıklarını belirtti.