Aydın: Başka çare kalmadı

Aydın: Başka çare kalmadı

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin Bölgesine yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı, yazılı bir açıklama ile değerlendirdi

Başkan Hasan Hüseyin Aydın açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Türk Silahlı Kuvvetleri’miz PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek için önceki gün, Suriye’nin Afrin bölgesine büyük bir askeri harekat başlatmıştır. Tüm dünya şunu çok iyi biliyor ki bu operasyonun birinci amacı Türkiye sınırlarında oluşturulmak istenen terör kuşağına son vermek, ikinci amacı ise bu terör kuşağını oluşturan unsurların özellikle son günlerde hedef gözetmeksizin hastaneleri ve dolayısıyla sivilleri de hedef alan saldırılarına son vermektir. Hükümetimiz harekat öncesi Suriye‟de yaşanan şiddet ve istikrarsızlıktan nemalanan ülke ve sözde müttefiklerimizden gördüğü destekle güç devşiren terör örgütlerini dealarca uyarmıştır. PKK ve DEAŞ gibi hain örgütler son yıllarda Hendek Kalkışması, İstanbul Vezneciler ve Kızılay Güvenpark saldırıları başta olmak üzere yüzlerce şehit ve binlerce yaralı vermemize yol açmıştır. Süreç analiz edildiğinde gelinen noktada artık çare kalmamıştır. Öncelikle Türkiye’nin güvenliğini tehdit içeren unsurların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen bu harekatı, KONSİAD Konya Şubesi olarak destekliyoruz. Ülkemiz ve insanımıza yönelik tehdit nerede ise başı ezilmelidir.”

Açıklamasında özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye’yi bölmek isteyipte emellerine ulaşamayan dış güçler ve yerli işbirlikçilerinin farklı yöntemlerle Türkiye’ye ayar verme çabalarının yoğun olarak sürdüğüne işaret eden Aydın, “Ülkemizin birlik ve beraberliğine kastedenlere karşı yürütülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın başarıyla sonuçlanacağına inancımız tamdır. Yeter ki bizler, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında sağladığımız birlikteliği muhafaza edelim. Gün birlik günüdür. Bol bol güvenlik güçlerimiz için dua edelim” diye görüş belirtti.