AYDER’den Halep açıklaması

AYDER’den Halep açıklaması

Son günlerde bazı rejimlerin Halep’i ablukaya alıp çocuk, yaşlı, kadın demeden bombalaması üzerine Anadolu İnsani Yardım Derneği ‘’Halep Bize Çok Yakın’ başlığıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

 Bir çok basın mensubunun da bulunduğu açıklamada  AYDER Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çelik;  “5 yılı aşkındır süren bu savaşta 7.6 Milyon kişi bulunduğu şehirden ve yuvasından başka bölgelere, 4.2 milyon kişi ise vatanını terkedip yurt dışına çıkmak zorunda kaldı.2011 yılından beri de Suriye’nin en büyük şehri, komşumuz, sınırımızdan 40 km. uzaklıkta daha doğrusu yakınlıkta Mücahid Şehir Halep direnmeye devam ediyor. Özellikle son aylarda dünyanın en acımasız ablukası ve ambargosuyla baş başa. Medeni dünya! ve Müslüman dünya! yine bu drama sessiz. Savaştan önce 5 milyon nüfusa sahip olan Halep şuan ölüm şehri halinde.Tahmini rakamlar şehirde 350 bin kişinin direniş için kaldığını bunların 100 binin üzerindekilerde 5 yaş altı çocuk olduğunu söylüyor’’ dedi.

Başından beri Suriye’ye yönelik çalışmalarından bahseden Çelik, ‘’ Savaşın başladığı 2011’den bu yana zalimlere karşı mazlumların yanında bir duruş sergiledik. Şam, Halep, İdlip, Hama, Humus gibi kardeş şehirlerimizde  yetimlere, dullara, yaralılara ve ülkesi için Ribat tutan o aziz yiğitlere ulaştırmak üzere 139 adet araç gönderdik. Gerek ‘’Bir Ambulans Bin Yaşam’’ gerekse ‘’Kardeş Ailem’’ projeleri ile mazlumların yanında olduğumuzu daima gösterdik ve hayır dualarını aldık’’ diye konuştu.

      Konuşmasını şu şekilde bitiren Çelik, ‘’AYDER olarak Halep’in bize çok uzak olmadığını göstermek adına “Halep bize çok yakın’’ ve her biri Allah’ın ismini alacak “99 Esma’ül Hüsna’’ projelerini başlatıyoruz. Buradan tekrar şehrimizin kadir şinas insanlarına, Elinde avucundaki tüm imkanları kardeşleri için paylaşan hanımefendi ve beyfendilerine, esnaf ve tüccarlarına teşekkür eder dünya ve ahiret saadeti diliyoruz’’ diye tamamladı.