AYDER Suriye’deki çadır kentleri ve yetimhaneleri ziyaret etti

AYDER Suriye’deki çadır kentleri ve yetimhaneleri ziyaret etti

Anadolu İnsani Yardım Derneği Suriye’deki olayların başladığı ilk günden bu güne ‘’Zalimin Karşısında Mazlumdan Yana’’ bir tutum sergileyerek oradaki kardeşlerini yalnız bırakmadı bir çok projeyle kendilerini destekledi

 

Anadolu İnsani Yardım Derneği Suriye’deki olayların başladığı ilk günden bu güne ‘’Zalimin Karşısında Mazlumdan Yana’’ bir tutum sergileyerek oradaki kardeşlerini yalnız bırakmadı bir çok projeyle kendilerini destekledi.

  Geçtiğimiz hafta Yönetin Kurulu Başkanı Hasan Çelik bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdi. 

 Öncelikle yetimhaneleri, okulları ve çadır kentleri ziyaret eden Çelik yaptığı açıklamada İdlip ve Halep’teki yetim öğrencilere moral günü yaptıklarını ve  bağışçılarının selam ve hediyelerini ulaştırıp hayır dualarını aldıklarını  söyledi. Çelik açıklamasının devamında savaşın 7’inci yılını tamamlayıp 8’inci yılına girdiğini dile getirerek, “Türkiye, Rusya arasında yapılan anlaşmalar halkın biraz nefes almasını sağlamış ama kesinlikle mağduriyetleri giderilmemiş. Halk ağır bombardımanlardan kaçarak Türkiye sınırındaki yaşam şartları çok zor ve kötü olan çadır kentlere sığınmış. Bu çadır kentlerde beslenme ve havaların soğuması nedeniyle barınma sorunları giderek zorlaşıyor. Oradaki kardeşlerimizin bizden istedikleri özellikle kışın yağmurdan ve kardan koruyacak çadır ve çocuklarını soğuktan koruyacak kışlık elbise ve yakacak odun, kömür.  Ayriyeten yetim çocukların eğitim gördükleri okullarda kırtasiye eksiklerinin olduğunu oradaki yetkililer bizlere aktardı.  Çelik sözlerine şöyle devam etti. Bizde AYDER olarak bu isteklere kayıtsız kalmayarak büyük bir seferberlik başlatıyoruz kardeşlerimiz üşümeden yetişelim mağduriyetlerini bir nebzede olsa azaltalım.  Önceliğimiz çadır, kışlık giysi, gıda kolisi ve yakacak olacak bunun için önümüzdeki günlerde yardım araçlarımız yola çıkacak  Suriyeli kardeşlerini bu güne kadar yalnız bırakmayan Konya’nın değerli insanları bu seferberliğe gereken desteği vereceklerini biliyoruz Allah bu güne kadar yaptıkları yardımları ve bundan sonraki yapacakları yardımları kabul etsin” dedi.

 

ayder-suriye’deki-cadir-kentleri--(2).jpg

ayder-suriye’deki-cadir-kentleri--(3).jpg

ayder-suriye’deki-cadir-kentleri--(4).jpg

Etiketler :