AYDER muhasara altındaki Ğuta’da

AYDER muhasara altındaki Ğuta’da

Esed rejiminin başkenti Şam'ın yanı başında olan ve savaş öncesinde Şam’ın bereketli tarım ve sayfiye bölgesi olarak bilinen Ğuta, şu sıralar ağır muhasara altında yaşam mücadelesi veriyor.

İlmin merkezi olan Ğuta’yı Peygamberimiz de  hadislerinde hayırla anmıştır: “Melhame-i Kübra gününde Müslümanların fustatı (çadır merkezi) Şam şehrinde ĞUTA denilen yerdedir. O gün Müslümanların menzillerinin en hayırlısı orasıdır.”

AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği Suriye Direnişi’nin başından beri bu mazlum halkın yanında olup, Ğuta bölgesini gündem ederek yardım kampanyaları yapmaya devam ediyor. Konu hakkında bilgi veren AYDER Yön. Kur. Üyesi Selim Öncü şu ifadeleri kullandı: “ Uçakların her gün bomba yağdırdığı, isabet almamış evin bulunmadığı, Şam’a 12 km uzaklıkta olan Ğuta, üç sene önce muhasara altına girdi. Bölgede yaşayan kardeşlerimiz tam üç senedir yaşam mücadelesi veriyor. Yardım koridoru olmadığı için bölgeye ulaşmak oldukça güç. Hal böyle olunca fiyatlar epey yüksek. Tıbbi imkân olmadığı için yaralılar çoğu zaman elleri ve bacaklarını kaybetmek zorunda kalıyor.

50 binden fazla şehid veren Ğuta halkı buna rağmen mücadeleye devam ediyor. Muhasaraya karşı da direnen Ğutalı Müslümanlar, aynı Gazze’de olduğu gibi tüneller kazarak ihtiyaçlarını bu tünellerden karşılıyorlar. AYDER olarak ihmal edilen ve hatıra gelmeyen Ğuta’ya yardım seferberliği başlattık. En son Kurban Bayramında Konyalı hemşehrilerimizin bağışladığı kurbanları bölgeye ulaştırdık. Bundan sonra da devam edecek olan yardım kampanyalarına herkesten ilgi ve alaka bekliyoruz. Çünkü bölgede bulunan kardeşlerimizin desteğe ihtiyacı var.”