AYDER kardeş ailem kefaletlerini dağıttı

AYDER kardeş ailem kefaletlerini dağıttı

AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren mazlumlara yönelik başlatmış olduğu Kardeş Ailem Projesi kapsamında emanet edilen kefaletleri yerine ulaştırdı.

     Konu ile ilgili açıklama yapan Kardeş Ailem Proje Sorumlusu Umut Çimen, ‘’Geçtiğimiz yıl başlatmış olduğumuz proje, Konyalı hayırseverlerin destekleri ile gün geçtikçe daha fazla aileye ulaşarak devam ediyor. Bugün de Suriye’nin İdlip merkez olmak üzere, Hama ve Halep kırsalına ulaşarak kardeşlerimizin emanetlerini teslim ettik.’’ Dedi.

     Suriye halkının hala dirençli olduğu belirten Çimen, ‘’ Suriye savaşı 6. Yılını doldurdu. Milyonlarca mülteci, şehid, esir ve yaralılarımız var. Fakat Suriye halkı hala yılmış değil. İdlip’te çarşı ve pazarlar insan kaynıyor. Bu da zalim Esed rejiminin karşısında güçlü ve inançlı bir halkın olduğunu gösteriyor’’ diye konuştu.

     Kardeş Ailem Projesi kapsamında 30 Bin dolara yakın kefalet dağıtıldığını söyleyen Çimen, ‘’Buraya her türlü ihtiyaç hayırseverler tarafından ulaşıyor. Gıda, Battaniye, Kömür vs. Fakat dağıtım anlamında sıkıntılar yaşanıyor.Gıda ihtiyacı olmayan aileye gıda, kömür ihtiyacı olmayan aileye kömür veriliyor. Bizde AYDER olarak bu sıkıntıyı gördüğümüz için aileye nakit para vererek kendi ihtiyaçlarını kendilerinin karşılamasını sağlıyoruz. Şu ana kadar onlarca aileye ulaştık ve ulaşmaya devam ediyoruz. Rabbimiz bu yardımlarda emeği geçen Konyalı hayırseverlerden razı olsun’’ diye sözlerini tamamladı.