AYDER, Burkina Faso'da iftar verdi

AYDER, Burkina Faso'da iftar verdi

Anadolu İnsani Yardım Derneği'nin (AYDER), yoksulluk ve açlıkla mücadele eden batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso'da, yoksullara iftar yemeği verip, kumanya dağıttığı bildirildi.

AYDER Yönetim Kurulu üyesi Hamza Bol, yaptığı yazılı açıklamada, ramazanın rahmetiyle yoksul ülkelere ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Yaptıkları çalışmaların insalık vazifesi olduğunu ifade eden Bol, Burkina Faso'da yoksullara iftar yemeği verdiklerini, bu yemeklerde yüzlerce insanın aynı sofrada buluştuğunu aktararak, "Afrika’nın batısında bulunan ve misyonerler karşısında dinlerinden taviz vermeyen Burkina Faso’daki kardeşlerimizle iftar yemeğinde buluştuk. Yüzlerce kardeşimizle bir araya gelerek dertleriyle dertlenmeye çalıştık." ifadelerini kullandı.

İftar yemeğinin yanı sıra kumanya dağıtımı yaptıklarını da aktaran Bol, şunları kaydetti:

"Konyalı hayırseverlerin destekleri ile 500 aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirdik. Ramazan ayında yapılan hayırlar gerçekten çok bereketli oluyor. Afrika’nın sömürülmeye çalışılan bu ülkesinde kardeşlerimizin gülümsemesi bizleri çok mutlu ediyor. Allah’a hamdolsun iftar yemeği ve kumanya dağıtımını, geçtiğimiz aylarda ibadete açtığımız Konevi Mescidi'nin bahçesinde gerçekleştirerek Konya ve Burkina Faso halkı arasında köprü olduk. Rabbimiz bu hayra vesile olan Konyalı kardeşlerimizden razı olsun."