AYDER Ayder Kurbanda mazlumlara ulaşıyor

AYDER Ayder Kurbanda mazlumlara ulaşıyor

2005 yılından bu yana mazlum coğrafyalarda insanı yardım çalışmaları yapan Anadolu İnsanı Yardım Derneği (AYDER) Konya Şube Başkanı Hasan Çelik, “Bu kurban bayramında 17 ülkede mazlumun yanındayız” dedi

AYDER’in Kurban bayramında yapılacak olan yardım çalışmalarını anlatan Hasan Çelik, bu kurban bayramında 17 ülkede kurban yardımları yapacaklarını söyledi. Yardımseverlerden bu konuda destek isteyen Çelik, “Çalışma yaptığımız tüm sene boyunca irtibat halinde olduğumuz STK’larla birlikte yürütüyoruz. Ramazan ayı ve Kurban bayramları bizim için önemli. Bu aylarda yardım için yurtdışına giden ekiplerimiz o yerlerin analiz ve raporunu yaparak yeni projelerin yapılması gerektiğini belirtiyorlar. Bizlerde bu projelerin takibini yaparak 1 yıl boyunca projelerimizi yapıyoruz. Bu projelerden bir tanesi Burkina Faso ülkesinde hayırseverlerimizin yardımlarıyla bir cami yapıldı. Bu sene de bu caminin yanına yine yardımseverlerimizin desteğiyle medrese türünde Kur’an Kursu projesini yaptık ve temelini de Kurban bayramında atacağız” dedi.

ayder-kurban--(2).jpg

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYORUZ

‘Yardımseverlerin destekleriyle bu kurbanda evlatlarını Allah için kurban veren mazlum coğrafyalardayız’ diyen Çelik, kurban bağış fiyatlarını açıkladı.

Afrika’da, Gazze’de, Mısır’da ve 17 ülkede kurban faaliyetlerinin olacağı ülkelerde bağış fiyatları şu şekilde; yurtiçinde 750 lira, Gazze ve Filistin’de 950 lira, Suriye Azerbaycan ve Çeçen Kamplarında 650 lira, Tüm Afrika, Arakan ve Gürcistan’da 390 lira.

Bu bölgelerde halkın vermiş olduğu emanetleri Müslüman halka dağıtacaklarını belirten Çelik, “Yurt içinde ise Suriyeli sığınmacılara ve kendimizin belirlediği ailelere kurban bağışı yapacağız. Konya’nın içerisindeki ihtiyaç sahiplerine Konya şubemiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Buradaki belirlediğimi ihtiyaç sahibi ailelere de bir yıl boyunca gıda ve çeşitli yardımlar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

ayder-kurban--(4).jpg

SAVAŞ BÖLGELERİ ÖNCELİKLİ BÖLGELERİMİZ

Gidilen her ülkede ‘Kardeş Aile’ projesi yaptıklarını aktaran Çelik, “Bu ülkelerde Kurban yardımlarımızı dağıtırken ‘Kardeş Aile’ projesine destek veren yardımseverlerin emanetlerini oralardaki ailelere ulaştırıyoruz. Bunların yanında Suriye İdlip bölgesine Lübnan’dan gelen Suriyeli aileleri yerleştiriyoruz. Bu ailelerinin aynı zamanda kurban ve gıda ihtiyaçlarını da gidermeye çalışacağız. Bizim hassasiyetlerimizden bir tanesi de savaş bölgesine öncelik vermemizdir. Savaş bölgelerinde ihtiyaçlar bitmiyor, Müslümanlara yapılan planlar hiç durmuyor ve yıllar boyu sürüyor. Bizlerde Müslüman ümmetin yanında olmak için savaş bölgelerinde onlara yardımcı oluyoruz” açıklamalarında bulundu.

BİZİMLE GELİN!

Yardımseverlere seslenen Başkan Çelik, “Yardımseverler gönüllü olarak yardımların ulaştırılması organizasyonuna katılırlarsa orada daha çok gerçeği göreceklerdir” dedi. savaşların uzun yıllar sürdüğünün altını çizen Çelik, “Biz istiyoruz ki Müslüman ümmeti bu çileyi çektiği süre bizlerde elimizden gelen destek ve yardımlarımızı sürdürelim. Bu savaşlar uzun sürdüğü için diğer Müslümanlarda bir gevşeklik, unutkanlık meydana gelmesin. Çünkü bu savaşlar ilk günkü gibi halen oralarda can alıyor. Yardımseverlerden bir isteğimizde bağışların gücünün yettiği kadarıyla artırmalarını istiyoruz” diye seslendi. Servet R. Çolak – Memleket