AYDER, Afrin’e duyarsız kalmadı

AYDER, Afrin’e duyarsız kalmadı

2018’ başında Türkiye’nin Zeytin Dalı operasyonuyla bölgeden terör örgütlerini temizlediği Afrin bölgesinde hayat devam ediyor.

2018’ başında Türkiye’nin Zeytin Dalı operasyonuyla bölgeden terör örgütlerini temizlediği Afrin bölgesinde hayat devam ediyor. AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği  buraya sığınmış yetimlerin  dulların ve mazlum insanların çağrısına sessiz kalmayarak bölgeye bir çalışma başlattı. Konyalı bağışçılarında desteğiyle bir tır dolusu insani yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı. AYDER yönetim kurulu üyeleri ve bağışçıları bölgede 4 gün süren bir çalışmayla gelen yardımların dağıtımlarını gerçekleştirdi. Bölgeye giden yardımları bizzat ulaştıran AYDER Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Erdim şu açıklamalarda bulundu; “Bölgeye gönderdiğimiz yardım tırımızda soba, gıda kolisi, elbise, ayakkabı, ilaç, battaniye ve kuru gıda malzemeler bulunuyordu. Bu ay içinde 2 tır 2019 başından itibaren 4’üncü tırını bölgeye yolladık. Önümüzdeki günlerde tırlarımızı yollamaya devam edeceğiz”

ayder,-afrin’e-duyarsiz--(1).jpg

Son olarak sözlerini tamamlayan Erdim, “Gördüğümüz kadarıyla savaş bitmiş değil belki sıcak çatışmalar eskiye göre azaldı ama yokluk sıkıntı gıda, ilaç, barınma, sağlık sıkıntısı eğitim problemleri  hala artarak devam ediyor. AYDER kurulduğu günden bu yana zalime karşı mazlumun yanında olma duruşunu Konya halkının desteğiyle burada da sürdürdü. Yapılan yardımlardan dolayı Allah Konya halkından razı olsun. Biz AYDER olarak yapılan hayırlarda köprü görevini sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ayder,-afrin’e-duyarsiz--(2).jpg

ayder,-afrin’e-duyarsiz--(3).jpg

ayder,-afrin’e-duyarsiz--(4).jpg

Etiketler :