Ayçiçeğinde ön alım fiyatının açıklanması

Ayçiçeğinde ön alım fiyatının açıklanması

Trakya Birlik, elde edilecek karı ortaklara yansıtacak- Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Sezen:- "Bu ön alım fiyatına kanunen belirlendiği için ön alım fiyatı diyoruz ama aslında avans fiyattır. Bunun üzerinde eğer karlılık oluşursa Trakya Birlik orta

EDİRNE (AA) -Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, ayçiçeğinde belirlenen ön alım fiyatı üzerinde bir karlılık oluştuğu takdirde aradaki farkın, kar payı oranında ortaklara dağıtılacağını belirtti.

Sezen, gazetecilere yaptığı açıklamada, ön alım fiyatını iç ve dış piyasadaki koşullar çerçevesinde belirlediklerini söyledi.

Tüm riskler hesaplanarak ortalama bir fiyatın oluştuğunu anlatan Sezen, şunları kaydetti:

"Trakya Birlik'in ton başına 8 ila 9 lira gibi hamaliye ve yüzde 2 stopaj kesintisi var. Bunun dışında hiçbir rakam kesintisi olmamaktadır. Perşembe gününden itibaren ortaklarımıza ödemeler başlayacaktır. Bunu da belli bir sistem içerisinde götürmek zorundayız çünkü pazar akşamı itibarıyla 178 bin ton ayçiçeğini almış bulunmakta Trakya Birlik.

Bugün de herhalde akşama kadar 190 bin tonu geçecektir mübayaamız. Yolumuza devam ediyoruz, ortaklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu ön alım fiyatına kanunen belirlendiği için ön alım fiyatı diyoruz ama aslında avans fiyattır. Bunun üzerinde eğer karlılık oluşursa Trakya Birlik ortaklarına her yıl olduğu gibi aradaki farkı kar payı oranında dağıtacaktır. Bunda herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Özellikle Trakya'da ağırlıkta olmak üzere hizmetine devam etmektedir."

Birlik yönetim kurulu ön alım fiyatı yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için 1.675 TL/ton, yüzde 50 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için 1.817 TL/ton, yüzde 40 standart yağ oranlı ayçiçeği ürünü için 1.580 TL/ton olarak belirlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :