AYBÜ’de Toplam Kalite Yönetimi toplantısı düzenlendi

AYBÜ’de Toplam Kalite Yönetimi toplantısı düzenlendi

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde (AYBÜ), Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kalite akreditasyon süreci kapsamında Dış Paydaş Koordinasyon...

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde (AYBÜ), Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kalite akreditasyon süreci kapsamında Dış Paydaş Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversitenin Toplam Kalite Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından Milli İrade Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Kaliteden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, öğretim görevlilerinin yanı sıra çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Rektör Doğan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kalite yönetim sisteminin önemine değindi.

Yeni bir üniversite olmalarına rağmen her alanda en üst seviyede olmak için çalıştıklarını dile getiren Doğan, milletinden emanet aldıkları evlatları milli, yerli ve tam donanımlı olarak ülkesine katma değer katacak şekilde yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Eğitim sektöründe uluslararası rekabetin etkilerinin ciddi ölçüde hissedilmeye başlandığını ifade Doğan, şunları kaydetti:

"Rekabetin ortaya çıkardığı baskı, üniversiteleri amaç, organizasyon, süreç, sistem ve çıktılar açısından kendilerini yeniden gözden geçirmeye zorlamaktadır. Kurulduğumuz günden bu tarafa AYBÜ olarak biz bunun bilincindeyiz. Bu nedenle de bir taraftan fiziki yapıları hazırlarken diğer taraftan da toplam kalite yönetimine ağırlık verdik. Geldiğimiz nokta ne kadar doğru adımlar attığımızın göstergesidir. Bu bakımdan düzenlenen toplantı, temel ortaklarımız, stratejik ortaklarımız ve paydaşlarımızla bir araya gelerek ülkemiz yararına yapılabilecek işbirlikleri konusunda üniversitemize yol gösterici olmuştur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :