"Ayaktakımı Arasında" oyununun galası yapıldı

"Ayaktakımı Arasında" oyununun galası yapıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, ünlü Rus yazar Maksim Gorki'nin yazdığı ve yönetmenliğini Orhan Alkaya'nın...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, ünlü Rus yazar Maksim Gorki'nin yazdığı ve yönetmenliğini Orhan Alkaya'nın üstlendiği "Ayaktakımı Arasında" oyununun galasını yaptı.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleşen gala gösteriminin sonunda sahneye çıkan İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, "Gelirken şöyle bir Beyoğlu'nda dolaşayım dedim. Baktım Şehir Tiyatrosu'na dört ödül verilmiş, sembol olarak birini getirdim" dedi.

- Kiper: "Rahmetli babam da Alyoşka'yı oynadı"

Oyunda "Luka" karakterini canlandıran oyuncu Mazlum Kiper, oyunun 1936 yılında ilk defa sahneye konulduğunu aktararak, "Rahmetli babam da (Müfit Kiper) o zaman 24 yaşında ve Alyoşka'yı oynamış. Seksen yıl sonra en yaşlısını ben oynuyorum" ifadelerini kullandı.

Kiper, Şehir Tiyatroları oyuncusu olan ve 1974 yılında vefat eden Müfit Kiper'in rol aldığı yıllardaki fotoğrafları oyuncu arkadaşlarıyla paylaştığını sözlerine ekledi. 

Ünlü Rus yazar Maksim Gorki'nin yazdığı "Ayaktakımı Arasında" oyununda, Rıdvan Çelebi, Yeşim Koçak, Şirin Kılavuz, Yılmaz Meydaneri, Serdar Orçin, Ali Gökmen Altuğ, Buket Yanmaz Kubilay, İrem Erkaya, Semah Tuğsel, Kutay Kırşehirlioğlu, Ahmet Özarslan, Mehmet Avdan, Mert Tarık, Mazlum Kiper, Çağlar Polat, Tuğrul Arsever, Emrah Özertem rol alıyor. 

Oyun, 10 Aralık'ta Ümraniye Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı