Ayakkabıcılarda bayram telaşı yaşanıyor

Ayakkabıcılarda bayram telaşı yaşanıyor

Son dönemlerde iç piyasada durgun bir dönem geçiren ayakkabı üreticileri, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla talebin artmasını bekliyor- TUAF Genel Başkanı Buğur: - "İç piyasanın tamamında olduğu gibi bayram bereketi ayakkabıda da olur. Herkesin büyük b

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Son dönemde iç piyasada durgun bir dönem geçiren ayakkabı üreticileri, dört gözle Ramazan Bayramı'nı bekliyor. Talebin bayramda artacağını düşünen ayakkabıcılar, bayramda müşterilere birbirinden farklı modeller sunabilmenin telaşını yaşıyor.

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu (TUAF) Genel Başkanı İbrahim Buğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihracat verileri baz alındığında ayakkabıcılık sektöründe yılın ilk 4 ayında oldukça iyi sonuçlar alındığını belirtti.

Yılın ilk 4 ayında 272 milyon 766 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini, bunun da geçen yılın aynı dönemine göre artış olarak kayıtlara girdiğini aktaran Buğur, iç piyasada ise perakende ve imalatçıların sıkıntı yaşadığını söyledi.

Piyasadaki durgunluğun devam ettiğini dile getiren Buğur, "Perakende sektörünün en büyük beklentilerinden birisi dini bayramlardır. İnşallah bayramın, iç piyasada sektörü hareketlendireceğini düşünüyoruz." dedi.

Esnafın bayram için yoğun şekilde hazırlandığını vurgulayan Buğur, şunları kaydetti:

"Bizim kültürümüzde paranız olsa da olmasa da çocuğa bayramlık alınır. Gerekirse kimseye olmasa bile evdeki çocuğa bayramlık alınır. Dolayısıyla iç piyasanın tamamında olduğu gibi bayram bereketi ayakkabıda da olur. Herkesin büyük bir beklentisi var. İnşallah iç piyasadaki sıkıntı bayramda gider."

- "Sektörü canlandıracaktır"

Gaziantep'te 18 yıldır ayakkabıcılık yapan esnaf Mehmet Sirimsi ise bayram hazırlıklarına yaklaşık 10 gün önce başladıklarını söyledi.

Bu kapsamda yeni ürünlerin mağazalardaki yerlerini aldığını kaydeden Sirimsi, şöyle devam etti:

"Yeni sezon ayakkabılar mağazalara yerleştirildi ve bayram telaşını bekliyoruz. Özellikle çocuk ayakkabılarına daha fazla ilgi olmasını bekliyoruz. Çünkü mevsim değişikliğinin de etkisiyle birçok çocuğa bayramlık ayakkabı alınır diye bekliyoruz. Yani bayram ve mevsim değişikliğinin birbiri ardına gerçekleşmesi sektörü canlandıracaktır."

Bayram alışverişinin 2-3 güne kadar başlamasını öngördüklerini belirten Sirimsi, "İnşallah son dönemlerdeki durgunluk ramazanın ve bayramın bereketiyle bertaraf olacak." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :