Ayakkabı sanayicilerinden "yeni OSB" talebi

Ayakkabı sanayicilerinden "yeni OSB" talebi

TASD Başkanı Gürsoy:- "Sektörümüz için İstanbul'a yakın bir bölgede yeni OSB isteğimizi Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci'ye ilettik. Kendisi de İstanbul-İzmir Otoyolu'na yakın lokasyonda veya 4. Bölge kapsamında yer alan Kütahya, Uşak gibi seçenekleri değ

İSTANBUL (AA) - Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy, ayakkabı sektörü olarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den İstanbul'a yakın bölgede, yeni bir Ayakkabı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) istediklerini bildirdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, TASD Başkanı Gürsoy, yönetim kurulu üyeleri ile Ekonomi Bakanı Zeybekci'yi ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gürsoy, ziyarette, sektörün yeni ayakkabı OSB talebinin yanı sıra AYMOD Fuarı, Ayakkabı Çalıştayı ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projeleri gibi konular üzerinde durduklarını bildirdi.

Türkiye ayakkabı sanayicilerinin Bakan Zeybekci'nin desteğini her zaman yanlarında hissettiğini ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:

"Nihat Zeybekci, ayakkabı sektöründe 'efsane bakan' olarak biliniyor. Görüşmede, dile getirdiğimiz talep ve beklentilerimizle yine çok yakından ilgilendi. Sektörümüz için İstanbul'a yakın bir bölgede yeni OSB isteğimizi kendisine ilettik. Bakanımız bize, doğu ve güneydoğunun yatırım teşvik avantajları nedeniyle bu bölgeleri önerdi. Biz de kendisine, ayakkabı sektörü ağırlıkla KOBİ'lerden oluştuğu için çok önemli yatırım teşviklerine rağmen bu bölgelerin henüz sektörümüz için cazip görünmediğini anlattık. Ayrıca üretim için derici, sayacı, tabancı, aksesuarcı hepsinin bir araya gelmesi, yani kümeleşme olması lazım. Kendisi de bu çekincelerimize hak vererek İstanbul-İzmir Otoyolu'na yakın lokasyonda veya 4. Bölge kapsamında yer alan Kütahya, Uşak gibi seçenekleri değerlendirebileceğimizi söyledi. Konuyu araştırıp sektörümüz için en ideal olabilecek alanda yeni OSB için hazırlıklara başlamak istiyoruz."

Gürsoy, iki UR-GE projesi için hazırlık yaptıklarına değinerek, sektörün endüstriyel üretime geçebilmesi için üniversitelerde ayakkabı mühendisliği bölümünün açılması ve yeni bir ayakkabı çalıştayı yapılması konusunda görüş birliğine vardıklarını belirti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :