Avusturya'da Müslümanlardan sığınmacılara iftar

Avusturya'da Müslümanlardan sığınmacılara iftar

Müslümanların kurduğu insani yardım derneği Rahma Austria, yüzlerce sığınmacı için iftar programı düzenledi

VİYANA (AA) - Avusturya'daki Müslümanların kurduğu insani yardım derneği Rahma Austria, yüzlerce sığınmacıya iftar verdi.

Ülke genelinde faaliyet gösteren dernek, Ramazan boyunca başkent Viyana başta olmak üzere sığınmacıların yoğun olduğu eyaletlerde iftar programları organize etti. İftar programlarına Suriye, Afganistan, Irak ve Afrika ülkelerinden gelen yüzlerce sığınmacı katıldı.

Rahma Austria Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Batur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenledikleri iftar programlarıyla Müslüman toplum arasındaki yardımlaşma ve dayanışma ruhunun doruğa çıktığını belirterek, "Amacımız binlerce kilometre uzaktan gelip bizimle aynı şehri paylaşan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek." dedi.

Her zaman sığınmacıların yanında olduklarını belirten Batur, "Avusturya ve Avrupa’da yaşayan Müslüman toplumlar için sığınmacıların gelişinin büyük bir imtihan olduğunu düşünüyoruz. Bu niyetle Rahma Austria olarak din, dil, ırk ve bölge ayrımı yapmadan bütün mültecilere gücümüz nispetinde yardım etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Batur, ramazan sonrasında da yardımlarının başka şekilde devam edeceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :